Cséfalvay Á. Andrást a cseh sajtófotósok között is díjazták

Cséfalvay Á. András

Újabb díjban részesült Cséfalvay Á. András, az ATEMPO.sk fotósa, akinek számtalan kitűnő képét láthattuk már koncertekről, fesztiválokról, előadókról, zenészekről portálunkon.

Ezúttal a cseh sajtófotó, Czech Press Photo 2018 ünnepélyes gáláján kapott különdíjat. A több mint húszéves múltra visszatekintő neves szakmai versenyen 16 kategóriában díjazták a fotósokat.

András a cseh sajtófotó-pályázat Gyermekek díját hozta el, amely kategóriában minden évben gyerekeket is bevonnak a döntésbe. Idén a cseh rádió gyermekkórusának tagjaiból állt a nyolctagú zsűri.

Az elismerést a szenci Nefelejcs Házban készült fotójáért kapta.

Cséfalvay Á. András

 

"Nagy megtiszteltetés számomra, hogy a legkiválóbb cseh és szlovák fotóriporterek között én is ott lehettem Prágában a gálán és díjat vehettem át. Az pedig külön öröm, hogy én lehetek az első magyar nemzetiségű fotóriporter, akinek a munkáját cseh sajtófotó díjjal jutalmazták." - nyilatkozta a fiatal fotográfus.

András Dunaszerdahelyen született, 2011-ben a nyitrai Konstantin Filozófus Egyetemen tanári diplomát szerzett, majd 2016-ban Szlovák Műszaki Egyetem Dizájn szakát is elvégezte. Jelenleg fotósként dolgozik és együttműködik számos felvidéki portállal, magazinnal.

Tavaly a Slovak Press Photo 2017-es évadjának gáláján részesült elismerésben, amikor is a Művészet és showbiznis kategóriában harmadik helyezés ért el.

Gratulálunk Andrásnak és további sok sikert kívánunk neki.

 

Néhány fotósorozat Andrástól az ATEMPO.sk-n:

KORMORÁN

RADICS GIGI

CSAVAR SZÍNHÁZ

István, a király

Estendøn

Szabó Balázs Bandája

Zaťko Ervin, ATEMPO.sk