A középdöntőbe jutott a Parapács zenekar és Kovács-Benko Fruzsina Borbála a Fölszállott a páva tehetségkutatóban

A középdöntőbe jutott a Parapács zenekar és Kovács-Benko Fruzsina Borbála a Fölszállott a páva tehetségkutatóban

A középdöntőbe jutott a nézők szavazatai alapján a tornaljai Parapács zenekar és a gömörsídi Kovács-Benko Fruzsina Borbála a Fölszállott a páva című népzenei és néptáncos tehetségkutatóban.

A Döntők Döntőjében Fruzsina hetedikként lépett színpadra és zoboralji válogatással mutatkozott be. A zsűrit és a közönséget is lenyűgözte.

„A páva mindig is egy kis csücsök lesz a szívemben és gondolom, ezzel mindannyian így vagyunk, akik valaha is belekerültek ebbe a forgatagba.” - árulta el portálunknak Fruzsina.

Sebestyén Márta szerint csodálatosan mozog a fiatal lány ebben a zenei világban. Nagyon szép régi csokrot hozott az elődöntőre. Agócs Gergely úgy nyilatkozott, hogy nagyon sokat fejlődött Fruzsi mióta utoljára látták a Páva színpadán.

Nem sokkal az énekesnő után, kilencedikként lépett színpadra a Parapács, akik egy igazán különleges felsőbodrogközi összeállítással „robbantották fel” a stúdiót.

Agócs Gergely szerint nagyon szépen fel volt építve a produkció, “penge” volt!

Az este folyamán szintén továbbjutott Maródi Eszter és Maródi Levente, a Jászság Népi Együttes, a Szentendre Táncegyüttes és Fodor Mátyás.

A zsűri elnöke Sebő Ferenc Kossuth-díjas zenész, a nemzet művésze mellette idén is Sebestyén Márta Kossuth-díjas énekes, Agócs Gergely néprajzkutató, népzenész, a Hagyományok Háza tudományos munkatársa, Diószegi László történész, koreográfus, a Martin György Néptáncszövetség elnöke, valamint Zsuráfszky Zoltán Kossuth-díjas táncművész, koreográfus, a Magyar Nemzeti Táncegyüttes művészeti vezetője értékelte a produkciókat.

Zaťko Ervin, ATEMPO.sk / Fölszállott a páva
Fotó: Fölszállott a páva