A középdöntőbe jutott az Ilosvai Selymes Péter Néptáncegyüttes és Juhász Bence Zsombor a Fölszállott a pávában

A középdöntőbe jutott az Ilosvai Selymes Péter Néptáncegyüttes és Juhász Bence Zsombor a Fölszállott a pávában

A középdöntőbe jutott a nézők szavazatai alapján a nagyidai Ilosvai Selymes Péter Néptáncegyüttes, valamint a zsűri döntése alapján a zselízi Juhász Bence Zsombor a Fölszállott a páva című népzenei és néptáncos tehetségkutatóban.

A Döntők Döntőjében harmadikként lépett színpadra Zsombor, aki Rábaközi dussal készült.

„Az idei felkérést hatalmas megtiszteltetésnek veszem, hisz hat évvel ezelőtt még csak 17 éves suhanc voltam. Meglátásom szerint a tánc, a zene, az ének az idei adásban mesterfokon mutatkozik meg. Örülök, hogy ott lehetek.” - árulta el portálunknak a táncos.

Zsuráfszky Zoltán szerint volt a produkcióban nagy ugrás, dinamikus dobbantások, látszott a befektetett munka és csak gratulálni tud.

Nem sokkal később színpadra lépett az Ilosvai Selymes Péter Néptáncegyüttes, akik zobori táncokat mutattak be egy esküvő körítéseként.

"A középdöntős számunkat is igyekszünk majd valamilyen történt vagy esemény köré komponálni."

Diószegi László szerint kettősség jellemezte a produkciót. Modern elemek is megjelentek akár a táncban, akár a viseletben. Nagyon tetszett a zsűritagnak az előadás. Zsuráfszky Zoltán szerint nagyon frappáns volt a tánc.

Az este folyamán szintén továbbjutott a Pendely Énekegyüttes, Hajdara Tamás és Hajdara-Herczeg Hajnalka, a Fokos zenekar és Ürmös Sándor is.

Nagy öröm, hogy a versenyben indult felvidékiek közül mindenki, tehát a Parapács zenekar, Kovács-Benko Fruzsina Borbála és a Pósfa zenekar is bejutott a középdöntőbe.

A zsűri elnöke Sebő Ferenc Kossuth-díjas zenész, a nemzet művésze mellette idén is Sebestyén Márta Kossuth-díjas énekes, Agócs Gergely néprajzkutató, népzenész, a Hagyományok Háza tudományos munkatársa, Diószegi László történész, koreográfus, a Martin György Néptáncszövetség elnöke, valamint Zsuráfszky Zoltán Kossuth-díjas táncművész, koreográfus, a Magyar Nemzeti Táncegyüttes művészeti vezetője értékelte a produkciókat.

Zaťko Ervin, ATEMPO.sk / Fölszállott a páva
Fotó: Fölszállott a páva