Felvidékiek a Fölszállott a páva második középdöntőjében – Szavazzunk rájuk!

Felvidékiek a Fölszállott a páva második középdöntőjében – Szavazzunk rájuk!

A második középdöntővel folytatódik pénteken a Fölszállott a páva különleges évada, A Döntők Döntője a Duna Televízióban 19.30-tól. Az esti műsorban ezúttal is bemutatkoznak felvidékiek.

A táncegyüttesek közül a nagyidai Ilosvai Selymes Péter Néptáncegyüttes, a zenekarok és hangszeres szólisták kategóriájában a tornaljai Parapács Zenekar, az énekes szólisták és énekegyüttesek közül pedig Kovács-Benko Fruzsina Borbálát is láthatjuk.

Rajtuk kívül ott lesz a a táncegyüttesek között a Szentendre Táncegyüttes és a Jászság Népi Együttes lép színpadra.

A zenekarok és hangszeres szólisták kategóriájában a délvidéki óbecsei Fokos zenekar formáció és a budapesti Patonai Bátor mutatja be produkcióját.

A táncos szólisták és táncospárok kategóriájában a debreceni Majer Tamás mellett a miskolci testvérpár, Maródi Eszter és Maródi Levente, majd a Nógrád megyei Hajdara-Herczeg Hajnalka és Hajdara Tamás lesz látható.

Az énekes szólisták és énekegyüttesek közül a székelyföldi Borbáth Szilvesztert és a debreceni Pendely Énekegyüttest láthatják a nézők.

A pénteki adásból újabb öt produkció jut a döntőbe: a kategóriák legjobbjait, azaz négy produkciót szavazataik alapján a nézők, egy produkciót a zsűri juttat tovább szabadkártyával.

A döntőben már biztosan ott lesz énekegyüttesek kategóriában Sőregi Anna és Komáromi Kristóf; a táncos szólisták és táncospárok kategória versenyzői közül Bulyáki Anett és Oszlánszki Patrik; a hangszeres szólisták és zenekarok közül a Tokos Zenekar; a néptáncegyüttesek közül a Debreceni Hajdú Táncegyüttes; valamint a Szinvavölgyi Néptáncműhely.

Az idei évad újdonsága, hogy a közönség szavazatain múlott, mely produkciók jutottak a középdöntőkbe és kik kerülnek onnan tovább a december 21-i döntőbe. A nézők az eddig megszokott módon, alapdíjas SMS-ben küldhetik el szavazataikat a 06-20 vagy 30, vagy 70 44-22-999-es telefonszámra. A szavazást a műsorvezetők indítják el az adásban és ők is zárják le. Emellett az ingyenesen letölthető MediaKlikkPlusz applikáción keresztül is lehet szavazni.

Az Ilosvai Selymes Péter Néptáncegyüttes kódja: 22
A Parapács Zenekar kódja: 33
Kovács-Benko Fruzsina Borbála kódja: 26

A szavazással kapcsolatos részletes információk és a versenyzők kódjai a www.mediaklikk.hu/pava oldalon is megtalálhatók.

A 2018-as évad több mint tehetségkutató - a versenyzők közös döntéseként, A Döntők Döntőjének győztesei nyereményüket jótékony célra ajánlják fel.

Az élő adásokban a 48 kiválasztott versenyző előadását idén a Fölszállott a páva korábbi évadában feltűnt gyermekszereplők vendégprodukciói színesítik, de a zsűri tagjait is láthatja táncolni, énekelni és zenélni a közönség.

A zsűri elnöke Sebő Ferenc Kossuth-díjas zenész, a nemzet művésze, mellette idén is Sebestyén Márta Kossuth-díjas énekes, Agócs Gergely néprajzkutató, népzenész, a Hagyományok Háza tudományos munkatársa, Diószegi László történész, koreográfus, a Martin György Néptáncszövetség elnöke, valamint Zsuráfszky Zoltán Kossuth-díjas táncművész, koreográfus, a Magyar Nemzeti Táncegyüttes művészeti vezetője értékeli a produkciókat.

A műsort ebben az évadban is Morvai Noémi és Novák Péter vezeti.

ATEMPO.sk / MTI
Fotó: Fölszállott a páva