Kezdő zenekarok figyelem, indul a Cseh Tamás Program!

A Nemzeti Kulturális Alap honlapján megjelent a Cseh Tamás Program első pályázati felhívása. Az NKA Zenei Kollégiuma olyan pályakezdő előadók és zenekarok első hang- és képfelvételének elkészítését, valamint a pályára lépést segítő kommunikáció megvalósítását kívánja támogatni, akik igazolni tudják, hogy a pályázat megjelenése előtt legalább 12 hónappal már működtek és minimum két nyilvános fellépésük volt.

„Természetesen várjuk határon túli pályázók jelentkezését is.” – nyilatkozta az aTEMPO.sk-nak Vizkeleti Andrea főtanácsos.

A kollégium rendelkezésére álló tervezett keretösszeg 60 millió forint, amelyből pályázatonként 2 millió forint támogatás igényelhető. Pályázatot benyújtani előzetes regisztrációt követően kizárólag online, az NKA portálján keresztül 2014. szeptember 22-én éjfélig lehet.

Az új, magyar könnyűzenei program célja, hogy támogassa a könnyűzenei utánpótlást, és elősegítse a színvonalas produkciók fellépési lehetőségeit, külföldi népszerűsítését. A Cseh Tamás Program több alprogramból áll, amelyek lehetőséget teremtenek a könnyűzene egyes részterületeinek támogatására. A most megjelent felhívás az első alprogram megvalósulását segíti, amelyet további pályázati felhívások követnek az NKA Zenei Kollégiumánál. A program lebonyolításához rendelkezésre álló forrás az üres adathordozók után szedett jogdíjakból származó bevétel 25%-a; így 2014. évben 500 millió forint, továbbá 2015. és 2016. években 100-100 millió forint biztosított a program sikeres folytatásához.

A részletes pályázati felhívás itt olvasható.

aTEMPO.sk