Plácido Domingo koncertjén álló tapsot kapott a pozsonyi Gertler Teo! (+VIDEÓ)

A Virtuózok tévés tehetségkutató díjazottjai, a 10 éves Gertler Teo, a 13 éves Abouzahra Amira és 10 éves húga, Mariam felléphettek Maestro Plácido Domingo koncertjén, amely Aarhusban, Dániában volt január 14-én. A fellépőket a Miskolci Nemzeti Színház zenekara kísérte.

A gyerekek produkciói elsöprő sikert arattak, Teo Sarasate: Bevezetés és Tarantellá-ját játszotta, előadása végén hatalmas álló tapssal jutalmazta őt a közönség. A koncert végén az 1300 fős dán publikum nagy ovációval és szintén álló tapssal köszönte meg a tehetséges gyerekeknek az élményt.

A Maestro másfélmillió követőjével osztotta meg közösségimédia oldalain a dániai koncerten a gyerekekkel készült közös képeket, videókat.

„Nagyon örülök, hogy itt van velem a Virtuózok három csodálatos tehetsége, és már nagyon várom a velük való közös zenélést” - mondta Plácido Domingo az aarhusi koncert előtt.

A koncerten szintén fellépő Rost Andreát Maestro Domingo méltó partnereként ünnepelte a közönség, a színre lépését hatalmas vastaps kísérte. Az északi népek “hűvössége” tévhit megdőlt, tomboló dán komolyzenerajongók ünnepelték ezen az estén Plácido Domingót és vendégeit.

 

Gertler Teo

 

A Maestro 2014. óta érdeklődik a Virtuózok klasszikus zenei televíziós tehetségkutató műsor iránt. A világhírű tenor, magyar származású menedzserének, Nicholas Markónak köszönhetően több alkalommal találkozott már a műsorban felfedezett tehetségekkel. Teóval tavaly novemberben New Yorkban ismerkedtek meg, ahol a kis hegedűs elbűvölte játékával a Virtuózok koncertjét megtekintő Mestert.

A pozsonyi Gertler Teo, akit sokan csodagyereknek tartanak, a zenélés mellett rengeteg dologgal foglalkozik. Azt mondja, ha felnő, szívsebész szeretne lenni, legalábbis, mint mondta érdekli „egy kicsit”. Szabadidejében gördeszkázik, csocsózik vagy focizik. A fiú az elmúlt években magyar és nemzetközi versenyeken tucatnyi első díjat és különdíjat nyert. Teo a Domingo-koncert utolsó előtti fellépője volt, és perceken át tartó, viharzó állótapsot kapott, amit a felnőtt szólistákat megszégyenítő, hibátlan előadásával érdemelt ki.

 

 

Plácido Domingo José Carreras és Luciano Pavarotti mellett a híres Három Tenor formáció tagjaként vált legendává. A Mester annyira érdeklődik a Virtuózok produkció iránt, hogy 2018 májusában a Virtuosos Holding Ltd. részvényese lett.

Akkor elmondta, hogy: „A Virtuózok tehetségkutató műsor egyedülálló, és az ahhoz kapcsolódó munka a klasszikus zene világának csodálatos kiegészítője. Inspirálja a fiatal zenei tehetségeket és a klasszikus zenét minél szélesebb rétegekhez juttatja el.”

ATEMPO.sk
Fotó: Sárvári Géza, Virtuózok