Új turnéra indul az Omega – Felvidéken is fellépnek

Új turnéra indul az Omega – Felvidéken is fellépnek

Februárban indul és nyolc magyarországi, valamint két felvidéki helyszínen lesz látható, hallható az ötvenhét éve működő magyar rockzenekara, az Omega legújabb koncertprogramja.

A Tűzvihar címet viselő turnét a banda második, Tízezer lépés albumának egyik nagy slágere után – melyet Molnár ’Elefánt’ György gitáros jegyez – keresztelték el.

 

 

Az Omega több tekintetben is úttörőnek számít a magyar könnyűzene történetében. 1968-ban elsőként jelent meg önálló albuma Magyarországon.

Az 1969-es 10000 lépésé volt az első kinyitható lemezborító, az album zenei anyagából pedig elkészült az első önálló tévéshow, a Tízezer lépés – Omega Show.

Az együttes elsőként jutott ki az Egyesült Királyságba, a magyar együttesek közül nekik volt a legtöbb eladott lemezük Magyarországon. Az Omega volt az első együttes, melyet a Magyar Állami Hangversenyzenekar kísért, valamint a magyar együttesek közül az Omegának volt először digitális stúdiója. Elsőként jelent meg CD-je és DVD-je . Az Omega tagjai léptek fel elsőként egységes színpadi ruhában és az együttes koncertjein használtak először füstgépet, lézershow-t, valamint a látványelemek kiegészítésére kivetítőt.

 

 

Az együttesben olyan legendák tűntek fel mint Somló Tamás, Presser Gábor, Kóbor János, Benkő László és még sokan mások. Magyarország legismertebb zenekarának számos slágert köszönhetünk, azonban mind közül kiemelendő a Gyöngyhajú lány, amiből külföldön is készült feldolgozás.

 

Az új programjukat a következő helyszíneken mutatják be:

Február 9. Szeged, Városi Sportcsarnok
Február 16. Veszprém Aréna
Március 9. Zalaegerszeg, Zalakerámia Sportcsarnok
Március 10. Debrecen, Főnix Csarnok
Március 23. Sopron, Novomatic Aréna
Március 29. Pécs, Lauber Dezső Sportcsarnok
Április 5. Nyíregyháza, Continental Aréna
Május 17. Somorja, Pomlé Park
Május 25. Miskolc, Generali Aréna
Június 28. Kecső, Aréna / vendég Pál-Baláž Karmen

Omega

Zaťko Ervin, ATEMPO.sk
Fotó: Benkő László