Dunaszerdahelyre látogat a Magyar Állami Operaház

Dunaszerdahelyre látogat a Magyar Állami Operaház

A budapesti Opera a „Puccini Itáliája”-évadában turnéra viszi a szerző egyik leghíresebb és legkedveltebb művét. A kiváló fiatal énekesekkel megszólaló koncertszerű Bohémélet 2019. március 2-án a dunaszerdahelyi Csaplár Benedek Városi Művelődési Központba látogat.

A budapesti Operaház korszerűsítése lehetőséget biztosít arra, hogy az Opera együttesei több mint 22 vidéki és 4 külhoni magyarlakta nagyvárosban is bemutatkozhassanak. A turnésorozat keretében a párizsi bohémek életét bemutató megható szerelmi történet 2019 kora tavaszán 8 városba, köztük 4 határon túli településre utazik.

Bár az előadás koncertszerű, a nézők nem maradnak látnivaló nélkül. A jobb átélhetőség kedvéért a szólisták Nádasdy Kálmán 1937 óta műsoron lévő klasszikus operaházi rendezéséből Márk Tivadar jelmezeiben formálják meg a szerepeiket.

Mimì szerepében a Magyar Állami Operaház Kamaraénekese, Sáfár Orsolya, Rodolfóként Horváth István énekét hallgathatja az újvidéki közönség, a további szerepekben Dobák Attila, Haja Zsolt, Kiss András, Szakács Ildikó és Cserhalmi Ferenc tűnik majd fel. A Magyar Állami Operaház Zenekarát, Énekkarát és Gyermekkarát – akik mind közreműködnek a produkcióban – Dénes István vezényli.

 

Giacomo Puccini: Bohémélet

Koncertszerű előadás két részben, négy felvonásban, olasz nyelven, magyar felirattal

Szövegíró: Luigi Illica / Giuseppe Giacosa
Jelmeztervező: Márk Tivadar

Szereplők:

Rodolfo: Horváth István
Schaunard: Dobák Attila
Marcello: Haja Zsolt
Colline: Kiss András
Mimì: Sáfár Orsolya (a Magyar Állami Operaház Kamaraénekese a 2018/19-es évadban)
Musetta: Szakács Ildikó
Benoît / Alcindoro: Cserhalmi Ferenc
Parpignol: Rácz Illés

Közreműködik a Magyar Állami Operaház Zenekara, Énekkara és Gyermekkara.

A gyermekkar vezetője: Hajzer Nikolett

Karigazgató: Csiki Gábor
Vezényel: Dénes István

ATEMPO.sk
Fotó: Rákossy Péter