Little G Weevil Felvidéken is bemutatja új lemezét

Tavaly év végén jelent meg Little G Weevil új lemeze, melyet március 8-án Felvidéken is bemutat. A bluesgitáros tizennégy évnyi amerikai tartózkodás után a közelmúltban költözött vissza Magyarországra.

"Az utóbbi években egyre erősödött bennem a honvágy, tavaly novemberben döntöttem el végleg, hogy hazaköltözöm" - mondta Little G Weevil (Szűcs Gábor).

2004-ben költözött ki Amerikába, és Alabamában szállt le a repülőről, és az ottani zenész szervezet segítségével indította el kinti karrierjét, igényelt művészvízumot. Új, immár hatodik szólólemeze, a Back in Alabama újra ott készült, és az anyagon azokkal dolgozott együtt, akikkel már 2004-ben együtt zenélt.

 

{jamedia src="/

" type="video" mtype="youtube"}

 

A 41 éves magyar bluesgitáros számos komoly szakmai díjat kapott Amerikában. 2013-ban első lett az International Blues Challenge elnevezésű versenyen - a mai napig ő az egyetlen európai zenész, akinek ez sikerült. Ugyanabban az évben a blues műfajában legrangosabb elismerésnek számító Blues Music Awardra jelölték az akusztikus előadók között, és szintén jelölt volt 2014-ben Moving című lemeze Az év akusztikus albuma díjra a Blues Blast Music Award versengésben.

"Az embert folyamatosan érik hatások, de kialakult a hangzásvilágom. A blueson belül azért széles sávokat írok le" - fogalmazott Little G Weevil.

A gitáros február 21-22-én dupla testházas koncerteken mutatta be a Back in Alabama számait Budapesten, majd március 8-án Somorján, a Sup Sup Music Clubban lép fel olyan muzsikusokkal, mint Pripbojszkij Mátyás (Jumping Matt), Lengyel Pista és Juraj Turtev.

Terveiről szólva kitért arra, hogy a koncertek mellett más jellegű műsorok is foglalkoztatják, várhatóan áprilisban elindul egy internetes zenei sorozata.

ATEMPO.sk
Fotó: Nagy János