NYILVÁNOS: Felakasztotta magát a Prodigy frontembere

A hivatalos vizsgálat szerint nem merült fel az idegenkezűség gyanúja Keith Flint, a Prodigy együttes frontemberének halálával kapcsolatban - számolt be róla a BBC News.

A 49 éves énekest március 4-én találták holtan az essexi North Endben lévő otthonában. A zenész a törvényszéki orvosszakértő megállapítása szerint felakasztotta magát, a toxikológiai vizsgálat azonban még folyik.

Flint halálának körülményeiről várhatóan július 23-án nyújtják be a zárójelentést.

 

{jamedia src="/

" type="video" mtype="youtube"}

 

A Chelmsfordban megtartott tárgyaláson Lynsey Chaffe vezető orvosszakértő elmondta, hogy a haláleset körüli hivatalos rendőrségi eljárás szabályosan, a protokoll szerint zajlott, és megerősítette, hogy nem merült fel az idegenkezűség gyanúja.

A Londonban született Flint az 1990-es években futott be Brit Award-díjas bandájával. Az együttes tavaly novemberben jelentkezett új lemezzel, a közelmúltban Ausztráliában turnéztak, májusban az Egyesült Államokba mentek volna. A nyáron Magyarországon is koncertet adtak volna.

 

FOTÓK AZ UTOLSÓ MAGYARORSZÁGI KONCERTJÉRŐL

 

Liam Howlett és Maxim, a Prodigy tagjai Flintet "igazi úttörőként, innovátorként és legendaként" méltatták halála után.

 

{jamedia src="/

" type="video" mtype="youtube"}

 

A Chemical Brothersből Ed Simons azt mondta, "nagyszerű ember" volt, akivel mindig nagyon mulatságos volt együtt lenni.

Két nappal halála előtt Flint még részt vett a chemsfordi öt kilométeres parkfutásban, amit egyéni csúccsal, 21 perc 22 másodperc alatt teljesített.

ATEMPO.sk / MTI