Peller Mariann, a Virtuózok producere Dohnányi Ernő-díjat kapott

A közmédiában dolgozók felelősségére hívta fel a figyelmet a Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. vezérigazgatója, amikor első alkalommal adta át a társaság által alapított nyolc elismerést.

A díjak alapítását kettős cél vezérelte, hiszen egyszerre akartak emléket állítani a névadóknak, akik életművükkel példát mutattak és elismerni a maradandót alkotó kollégákat - mondta Dobos Menyhért.

Peller Mariann, a Virtuózok producere lett az első zenei díjas, a korábbi Magyar Rádió egykori zenei igazgatója, a Zeneakadémia hajdani főigazgatója nevét viselő Dohnányi Ernő-díj idei nyertese.

 

Peller Mariann

 

Devich Márton, a Bartók Rádió csatornaigazgatója a méltatásban elmondta „Lehet-e nemesebb cél annál, minthogy népszerűsítsük a komolyzenét és a zeneoktatást, hogy tehetségeket fedezzünk fel és támogassuk őket? És lehet-e ennél szebb kulturális missziója a közmédiának?

A felismerés, a Peller Mariann producer szívéből 2013-ban fakadt ötlet zseniális: ötvözni a kereskedelmi televíziók trendi tehetségkutató showműsorainak izgalmát a komolyzene örökérvényű értékeivel és magas minőségével.

Sokan nem hittek abban, hogy ez lehetséges. De Peller Mariann, hála Istennek, kitartott álma mellett, és igaza lett.”

Peller Mariann a díjjal járó pénzdíjat a Kis Virtuózok Alapítvány számára ajánlotta fel.

ATEMPO.sk / MTI, Virtuózok
Fotó: Marjai Judit, Bruzák Noémi