Szombaton rendezik a HangHordozók döntőjét

Szombaton rendezik a HangHordozók döntőjét

Szombaton rendezik a HangHordozók című versmegzenésítési pályázat döntőjét, amelynek produkcióira a közönség is szavazhat az M5 kulturális csatorna hivatalos Facebook-oldalán. A visszatérő kassai Stefan Uhrinak duója, a Duska is ott lesz legjobbak között.

A Magyar Napló Kiadó és a Magyar Írószövetség az MTVA-val partnerségben a költészet napja alkalmából megrendezett Versmaraton kísérőprogramjaként hirdette meg ismét a HangHordozók pályázatot. Az indulók a Magyar Napló kiadó által megjelentetett Az év versei 2018 antológiából választhattak fejenként legfeljebb három megzenésítendő verset.

A május 4-i döntőbe tizenegy produkció került, tíz a szakmai zsűri, egy pedig a közönség szavazataival. Az A38 hajón tartandó döntőben színpadra lép:

Dudás Bertalan és Kormos Bálint
DUSKA - Kazai Ági & Stefan Uhrinak
Fodor Gábor
Iris
JaMese
Járdasziget
Kovács Máté
Krasznai Gíta
Németh Viktor
NorAcoustic
Szlama László.

 

 

A döntőbe jutott versenyzők Báger Gusztáv, Buda Ferenc, Gergely Ágnes, Kántor Péter, Kiss Benedek, László Noémi, Lukács Sándor, Marcsák Gergely, Marno János, Tandori Dezső és Tóth Kriszta verseit zenésítették meg.

A döntőben a Bonyár Judit (NeoFolk), Csík János (Csík zenekar), Eredics Gábor népzenész, Likó Marcell (Vad Fruttik), Váczi Eszter (Váczi Eszter & Quartet) alkotta zsűri értékeli a produkciókat és a közönség is szavazhat kedvencére az M5 kulturális csatorna hivatalos Facebook-oldalán, ahol kiderül, hogy ki lesz az M5 különdíjas produkciója. A hivatalos versenyprogramban az első helyezett 300, a második 150, a harmadik 100 ezer forintos díjazásban részesül.

A szombat délutáni döntőt rögzítésre kerül és a felvételeket május 18-án sugározza az M5 kulturális csatorna, amely különdíjjal is jutalmazza a nyerteseket. A győztest az M5 kulturális csatorna hivatalos Facebook-oldalán élő bejelentkezésben jelenti majd be Morvai Noémi, a döntő műsorvezetője.

ATEMPO.sk / MTI