Ők lettek a Nemzetközi Lehár Ferenc operett-énekverseny legjobbjai

Ők lettek a Nemzetközi Lehár Ferenc operett-énekverseny legjobbjai

Sikeresen lezajlott a tizenegyedik Lehár Ferenc Operett Énekverseny Komáromban. A legjobb bonviván Laki Péter és Ninh Duc Hoan Long megosztva lett.

Komárom önkormányzata és a Budapesti Operettszínház tizenegyedik alkalommal rendezte meg a Nemzetközi Lehár Ferenc Operett Énekversenyt, amelyen primadonna, bonviván és szubrett-buffó páros kategóriában hét országból 30-an vettek részt.

A pénteken kezdődött versenyen az énekesek szabadon választott és kötelező áriát vagy duettet adtak elő zongorakísérettel Lehár Ferenc műveiből, klasszikus operettekből és az énekes nemzeti szerzőjétől. Minden zeneművet az eredeti hangnemben kellett énekelni mikrofon használata nélkül, eredeti nyelven, esetleg a versenyző anyanyelvén.

A végső döntést idén is neves zsűri hozta meg: Kertesi Ingrid operaénekes, a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem tanára, Dagmar Livorová, a Szlovák Zeneművészeti Egyetem opera-operett ének szakos tanára, Szép Gyula, a Kolozsvári Magyar Opera igazgatója és Ksenia Zhark karmesterasszony, a moszkvai Női Szimfonikus Zenekar művészeti vezetője. A zsűri elnöke Kiss-B. Atilla Kossuth-díjas operaénekes, a Budapesti Operettszínház új főigazgatója volt.

 

Lehár Ferenc Operett Énekverseny

 

A verseny díjazottjai

Bonvivánok:

1. hely – megosztva Laki Péter (HUN) és Ninh Duc Hoan Long (HUN-VIE)
2. hely – Sergey Kanygin (RUS)
3. helyezettet nem hirdettek

Primadonnák:

1. helyezettet nem hirdettek
2. hely – megosztva Bodor Éva (SVK) és Marina Kovchina (RUS)
3. hely – Zuzana Spót Ballánová (SVK)

Szubrett-buffó párosok:

1. hely – megosztva Bojtos Luca - Erdős Attila (HUN) és Kis-Lukács Bernadett - Rétyi Zsombor (ROM)
2. hely – Faragó Alexandra - Dénes Viktor (HUN)
3. hely – Balázsfi Alexandra - Czuczor Dávid (HUN)

A közönségdíjat Laki Péter nyerte el. Zuzana Spót Ballánová kapta Szép Gyula és Kszénia Zsarko különdíját, ezzel együtt lehetőséget arra, hogy fellépjen az intézményekben. Az első és második helyezettek 1000, illetve 500 eurós díjazásban részesültek.

A verseny résztvevői hétfő este, a budapesti operettszínházban megrendezett gálaesten is bemutatkoznak.

EZ, ATEMPO.sk
Fotó: Budapesti Operettszínház