Országos Népművészeti Fesztivál lesz több száz művésszel Zselízen

53. alkalommal rendezik meg a felvidéki Országos Népművészeti Fesztivált, ezúttal is Zselízen, amelyen idén június 12. és 16. között több száz amatőr művész mutatkozik be képviselve hagyományait.

A szervezők törekedtek arra, hogy a programok minden korosztály számára minőségi szórakozást nyújtsanak az összművészeti fesztiválon, ahol idén öt ország képviseletében mintegy 150 művész lép színpadra Zselíz kastélyparkjában.

Juhász Eszter fesztiváligazgató elmondta, hogy a népművészeti seregszemlére többek között Bulgáriából, Görögországból, Szerbiából, Lengyelországból várnak vendégeket, de érkeznek ruszin és erdélyi fellépők is.

A fesztivál, amelyre idén több mint ezer résztvevőt várnak, főként a néptáncra és a népzenére fókuszál, de lesz kiállítás és kirakodóvásár is a programok között. A résztvevő felvidéki tájházak helyi gasztronómiai különlegességekkel várják a látogatókat.

A fesztivál nyitóelőadása a Magyar Nemzeti Színház és a Magyar Nemzeti Táncegyüttes közös produkciója, a Körhinta című előadás lesz. A vasárnapi ünnepi gálaműsorral pedig tisztelegni szeretnének a nemrég elhunyt Reicher Gellért emléke előtt.

RÉSZLETES PROGRAM

ATEMPO.sk / MTI