Jövőre 30 éves a Republic

Három évtizede tartó pályafutását ünnepli a Republic zenekar 2020. március 14-én a Papp László Budapest Sportarénában.

A pop és a rock határán működő Republic 1990-ben alakult, dallamos zenéje, könnyen értelmezhető, ám szókimondó szövegei az első lemez megjelenése, 1990 óta markánsan jelen voltak a magyar könnyűzenében. Legismertebb dalaik: Szeretni valakit valamiért, Neked könnyű lehet, Engedj közelebb, Repül a bálna, Ha itt lennél velem, A 67-es út, Kék és Narancssárga, Szállj el, kismadár.

 

 

A kilencvenes évektől folyamatosan növekvő népszerűségük olyan pályatársak elismerését vívta ki, mint Bródy János, Tolcsvay László, a Beatrice, a Bikini vagy Koncz Zsuzsa, ez többször közös produkciókban is megmutatkozott.

A zenekar frontembere, szövegírója és számos dal szerzője 23 éven át Bódi László Cipő volt, aki 2013-ban hunyt el szívbetegségben. A csapatból nem sokkal később távozott a meghatározó zeneszerző, gitáros, Tóth Zoltán. 2014 óta a zenekart négyen alkotják: Boros Csaba (basszusgitár, ének); Patai Tamás (gitár, vokál); Halász Gábor (gitár, vokál); Nagy László Attila (dob).

 

 

A Republic eddig 39 lemezt adott ki. Az együttes számos szakmai díjat kapott, minden lemeze magas példányszámban kelt el.

 

A zenekarral idén nyáron is számos felvidéki helyszínen is találkozhatunk:

Június 14. - Makranc
Június 28. - IX. Balogvölgyi Rockfesztivál
Július 20. - RÉVFeszt
Július 26. - Rfeszt
Augusztus 16. - Nagymegyeri Szent István Napok

ATEMPO.sk / MTI