Mámor-muzsika-Martos! - összeállt a Martfeszt programja

A Martosi Szabadegyetem struktúrája hasonlóan épül fel, mint az elmúlt években. Napközben közéleti, ifjúsági előadások és fórumbeszélgetések lesznek az Esterházy Akadémia udvarán, emellett számos szabadidős, sport, családi és egyéb program a fesztivál keretén belül. Este pedig a koncertekkel záródnak a napok. 4 esti buli, 4 eltérő stílusban, hogy mindenki megtalálja a maga ízlésének valót.

Színpadra lép a Tancsapda, Rúzsa Magdi, Deák Bill Gyula, HOBO, a Zorall, a Road. Emmer Péter lemezbemutató koncerttel tart a nagyszínpadon, de az Olivérsky és a Felvidéki Bandák Verseny három nyertes csapata: a Corelosa, a túlontool és a Flashjet is perzselő akkordokat pendítenek. Mellettük nem utolsó sorban fellép Vadkerti Imre, Zsapka Attila, Sipos Dávid, Varjos zenekar, Hárompatak zenekar, Nagy Csomor András és zenekara, valamint a fantasztikus Pósfa Zenekar is.

Az esti koncertek után after partykon lehet levezetni Náksi, Katapult DJ, DJ Jeszy és a Retro Rádióból jól ismert DJ Dominique zenéire, sőt a vállalkozóbb kedvűek megcsillogtathatják csalogány hangjukat a karaoke-bulikon is. Péntek este pedig felvillantják bájaikat Felvidék legszebb teremtései a Felvidék Arca szépségverseny döntőjének keretén belül, ahová a gyönyörű lányok mellé kiváló művészek is érkeznek.

 

Mámor-magyarság-Martos!

A MartFeszt hajója már július 3-án útra kel, hogy a fedélzetén lévő martlakókat egy igazi körútra vigye. Az első állomás a hagyományokhoz híven komolyabb hangvételben kezdődik, megemlékezések, évfordulók, politikai témák kerülnek a nyitónapon előtérbe.

Az első évforduló, amelyet meg kell említeni, a Rákóczi Szövetség 30. évfordulója. A megemlékezés kapcsán flashmobra is sor kerül, melynek gerincét a MartFeszt aktivistái és a Rákóczi Szövetség önkéntesei alkotják majd. Hogy mikor és milyen módon lehetünk tanúi a mókának, az legyen meglepetés, de egy biztos: a jelenlévők is bátran bekapcsolódhatnak villámcsődületbe.

A szerdai napon a Tenkes kapitánya, a Magyar Nemzeti Táncegyüttes előadásában is megtekinthető lesz. Az előadás különlegessége, hogy az egyik főszerepben ifj. Zámbó Istvánt, az izsai származású profi néptáncost láthatjuk. A történet meseszerűen, sok humorral mutatja be azokat a kuruc hősöket, akik ravaszsággal, magyaros virtussal végül legyőzik a bugyuta labancokat. A látványos produkció néptáncos kincsünk segítségével idézi meg a történelem e kalandos korszakát.

Végül, de nem utolsó sorban Kövér László országgyűlési elnök, a rendezvény védnöke, is megtiszteli jelenlétével a martosi helyszínt.

 

Irány Martos az egész családdal! - Mámor, mese, Martos!

Mert a családoknak is ki kell mozdulniuk, és mert a gyerekeknek is értelmes programokra van szükségük… mert van egy hely, ahol mindez lehetséges… Ráadásul 12 éves korig a családi programok látogatása díjtalan, mind a gyermekek és kísérőik számára is. A díjtalan belépés pénteken és szombaton 14.00-ig érvényes.

A legapróbbakat ringató programmal várjuk. Vedd ölbe, ringasd, énekelj – kellemes környezetben, jó levegőn, üdítő természetben! Az egyel nagyobb csöppségek pedig már a sakkpalota kapuján is beléphetnek. Sőt, további különféle készségfejlesztő játékokat próbálhatnak ki, így kiderül, mi köti le igazán őket, mi az, amiben valódi sikerélményre lelnek, megismerkedhetnek korbeli társaikkal és élvezhetik a játék örömét a szabadban!

Ha hiányolod a magyar klasszikusokat, és az animációs kavalkádban olyan meséket is megmutatnál csemetéidnek, melyeken Te magad is felnőttél, akkor üljetek be közösen a Felvidéki Vándormozi vetítéseire!

Ki a vagány a vidéken? Nézzétek meg, hogy a zselízi forduló után kik érkeznek a legvagányabbak közt a tehetségkutató gálaest színpadára!

Továbbá tekintsétek meg a családdal a Felvidéki színjátszók és diákszínpadok fellépéseit, hagyjátok, hogy A kidőlt, bedőlt oldalú kemencén túli másvilágba repítsen Fábián Éva, a Neoton volt énekesének meseórája, és nevessétek könnyesre magatokat az Ahogy esik úgy puffan, színészeinek zseniális, improvizációs előadásain! Szem nem marad szárazon, ha Olasz István társulata összefog!

 

Mámor, mulatás, Martos!

Szülőként a gyermekeiddel, fiatal felnőttként a jövő szülőjeként, tiniként pedig azért, mert Rád is rádfér egy kicsit más világ… mert a hagyományokat mindig minden körülmények között őrizni kell! Éppen ezért a MartFeszten is szolgáljuk majd ezt a célt!

Ha kipróbálnál valami olyat, amit még eddig nem, vagy már régen nem… Ha elszakadnál a mindennapos rohanástól… Ha kíváncsi vagy, hogyan táncoltak, zenéltek, harcoltak, játszottak, vagy házasodtak azok, akik még nem a modern világ tabletjein, sorozatain, közösségi hálóin nőttek fel, akkor dobd el egy napra Te is az elektronikus kütyüket és irány:

• egy táncház a Szőttes Néptáncegyüttessel!
• zenélés és dalolás a Pósfa Zenekarral!
• a Felföldi Dalia Iskola programja, ahol igazi daliás ifjak mutatják be harcművészetüket!
• egy vidám métabajnokság a cserkészekkel! Te próbáltad már a baseballhoz hasonló csapatjátékot? Üss, dobj, fuss!
• a kézműves sziget,
• egy hagyományos lagzi, a Naszvadi Lakodalom elnevezésű program a Tűzvirág jóvoltából.

Hidd el, megéri kimozdulni a megszokottból és pár órára elmélyülni mindabban, ami hiányzik a mai világból. Lásd meg saját szemeddel, miért is sírják vissza sokan a régi korokat… Időutazz, kalandozz velünk Te is!

 

Ha MartFeszt, akkor sport is lesz!

Nem hagyunk eltunyulni a fesztivál alatt sem!Hódolj a mozgás örömének a martosi fesztiválozás alkalmával is… Hiszen a mozgás maga egy szórakozás!

Minden, ami foci!

…teqballra – ahol hajlított asztalon kicsiben, de párban mérkőzhetsz meg a labdarúgás terén!
…FIFA bajnokságra – ahol egyénileg irányíthatod majd virtuális focicsapatodat!
….Ha pedig még ennél is nagyobb babérokra törnél, jön a Felvidéki Labdarúgó Bajnokság, ahol a meccsek a szombati napra is átnyúlnak
…Ha viszont a foci nem a Te asztalod, a multifunkciós sportpálya csapatjátékait Neked találtuk ki!

ATEMPO.sk
Fotó: Martfeszt