Szarka Gyula rockoperáját mutatják be Dunaszerdahelyen és Esztergomban - Zenta 1697

Zenta 1697 címmel mutatnak be rockoperát a zentai csatáról Dunaszerdahelyen, a Városi Sportcsarnokban augusztus 20-án. Azt megelőzően az esztergomi bazilika előtti téren augusztus 14-én is látható lesz az előadás.

Szarka Gyula (Ghymes együttes) zeneszerző, előadóművész és Szálinger Balázs költő darabját Pataki András rendezésében láthatja a közönség.

Az előadásnak Esztergomban lesz a magyarországi, Dunaszerdahelyen pedig a felvidéki bemutatója, a belépés mindkét helyszínen ingyenes. A darabot Zentán már láthatott a közönség.

A Zenta 1697 című előadás világtörténelmi jelentőségű eseményt dolgoz fel és ehhez méltó, világszínvonalú produkció jött létre Szarka Gyula zenéjével, Szálinger Balázs szövegeivel, a fellépő színészek és a rendező teljesítményével.

Az előadás olyan értékeket közvetít és olyan értékek megtartására hívja fel a figyelmet, amelyekre ma nagy szükség van. Köztük van a hűség, a hazaszeretet és az adott szó igazsága.

 

 

A Zentai Magyar Kamaraszínház és a Soproni Petőfi Színház koprodukciójában készült előadás tisztelgés az 1697. szeptember 11-én lezajlott esemény előtt, amikor a Savoyai Jenő által vezetett egyesült keresztény seregek Zenta határában meghatározó csatát nyertek a török haderővel szemben.

A főbb szerepekben Vastag Tamás, Stéphanie Schlesser/Békefi Viktória/Demeter Helga, Wischer Johann, Szomor György, Savanyu Gergely, Papp Attila, Nagy Gábor, Horányi László, Kósa Zsolt és Major Zsolt látható.

A Sopron Balett tagjai, a Sopron Táncegyüttes, valamint vajdasági táncosok is részt vesznek majd az előadásokban.

EZ, ATEMPO.sk