A For You is ott lesz az egyik legnívósabb a capella versenyen

A For You énekegyüttes Lantos Borbély Katalinnal az élen visszatér és megméretteti magát az egyik legnívósabb a caeplla versenyen, az ausztriai Vokal.Total - International A Cappella Competition Graz idei évadában.

A nemzetközi versenyen egyedüliként képviselik Szlovákiát, és a pop kategóriában mutatkoznak be július 18-án. A legerősebb mezőnybe 10 csapat került be, többek közt Finnország, Dél-Afrika, Németország, Csehország, Ausztria és Tajpei képviseletben.

„Csütörtökön már kora reggel indul a program, beállás, hangpróba, sminkelés, készülődés, délután pedig 14.30-kor kezdődik a verseny, amely nyilvános, de online is követhető lesz.” - árulta el Katalin portálunknak.

NÉZD ONLINE

„25 percnél nem lehet több a performance, ez egy a sok kikötés közül. Angolul és németül zajlik majd az egész verseny, tehát mi is angolul fogunk moderálni egyes számok előtt-után.”

A csapat nem először jár a versenyen. „Mivel 3 éve már jártunk itt, tudjuk pontosan hova megyünk, és mit várhatunk. Nagyszerű hangulatot, a cappella zenét kedvelő publikumot, profi zsűrit.”

A bírák közt van idén Kim Nazarian és Lauren Kinhan a New York Voices együttes tagjai Amerikából, a Real Group oszlopos tagja Andres Jalkéus Svédországból, Mathis Becker Németországból, Andrea Figallo Olaszországból, Bob Stoloff Amerikából, Jörg-Martin Willnauer zenész Ausztriából is.

„6 dallal készülünk, 23 perces a műsorunk a kommentekkel és a képzeletbeli tapsokkal ennyire jött ki. Minden pontosan a helyén kell, hogy legyen, mindenkinek megvan a feladata, ki mit hogyan és mikor csinál. Mégis nagyon jó hangulatban és élvezettel állunk neki, mert számunkra fellépni, megjelenni, előadni mások előtt relax, élmény, egyszerűen élvezet.”

Hallhatjuk majd saját dalukat is (Tieň - Shadow), a Lady Karneval, The Way You Make Me Feel és a Shallow slágerek feldolgozását, de a repertoár része még a Havana és Katchi is.

 

{jamedia src="/

" type="video" mtype="youtube"}

 

„Maga a verseny egy nagyon csodás helyen zajlik a Dom Im Berg-ben, szó szerint a hegyben építettek helyiségeket, mintha egy barlangban lennénk, persze felszerelve speciális technikával, színpaddal, székekkel, szobákkal és még erkély is van, mint egy színházterem, csak épp egy hegy szívében. Nagyon gyönyörű!”

Az eredményt éjjel hozzák nyilvánosságra, a 19.30-tól 22.30-ig tartó eredményhirdetés alatt.

Az együttes nagy hangsúlyt fektet a megjelenésre is, ahogy azt már a videoklippeken is láthatjuk. „Egy profi stylist, Jana Kočišová öltöztetett fel bennünket fresh - fiatalos - in ruházatba. De mindamellett, hogy fontos az öltözék, még fontosabb az ének-tanárunk jelenléte, aki több napon keresztül velünk volt és segíti a munkánkat a felkészülés alatt.”

A munkájukat segíti Katka Kurucová, az egyetlen pop-énektanár Szlovákiában, Michaela Motlochová az egyházi konzervatórium és a VŠMU tanára, aki a mozgásban segít. Hangmesterük Berecz Dávid. A csapat motorja pedig Lantos Dávid, Katalin férje „aki ugyan se nem zenész, se nem tanár, de ő a menedzser, sofőr, fotós, videós, ő az aki mindig pozitív, aki biztat, aki összekovácsol, aki kibékít ha baj van, ő az aki higgadt és megfontolt, ő az aki átmegy a falon is, ha valamit akar és bejön az ablakon, ha kihajíták az ajtón”

EZ, ATEMPO.sk