Idén is látogatói csúcs Gombaszögön

Idén még az elmúlt éveknél is többen látogattak el a Gombaszögi Nyári Táborba. A napijegyre bontott látogatottság ebben az évben meghaladta a 25 ezer főt.

Bár a tábor látogatottsági adatainak összesítése még folyamatban van, a szervezők szerint idén több mint 25 ezer a napijegyre bontott bérletek és az egy napos jegyek együttes száma. Ennek fényében az egyedi látogatószám is 6 ezer felett van. Orosz Örs, a tábor főszervezője elmondta, annak ellenére sikerült ennyi embert a rendezvényre csábítani, hogy ebben az évben nem hirdettek olyan kedvezményt, amellyel a tavalyihoz hasonló számú potenciális táborozó élhetett volna.

"Szeretnék köszönetet mondani mindenkinek, aki ebben az évben Gombaszögre látogatott. Az idei tábort összességében nagy sikernek értékelem. A látogatói csúcs mellett ezt igazolja a megvalósult programok száma, az új programhelyszínek beüzemelése és a közszereplőknek a táborban tett látogatása is" - mondta Orosz.

Gombaszögre idén szerdán ellátogatott Zuzana Čaputová köztársasági elnök, akivel Mózes Szabolcs, a Pozsonyi Magyar Szakkollégium igazgatója beszélgetett. Két magyar párt vezetője, Menyhárt József, az MKP elnöke és Simon Zsolt, a Magyar Fórum vezetője pedig a szlovákiai magyar politikum lehetőségeiről vitázott. De Gombaszögön járt Nagy József (Híd) korábbi EP-képviselő, Berényi József (MKP) Nagyszombat megye alelnöke, Őry Péter, az MKP Országos Tanácsának elnöke, Bukovszky László (Híd), kisebbségi kormánybiztos, de Deutsch Tamás (Fidesz) EP-képviselő, Németh Zsolt (Fidesz), a Magyar Országgyűlés külügyi bizottságának elnöke, Németh Szilárd (Fidesz) honvédelmi államtitkár is.

 

Gombaszög

 

A közéleti, tudományos, művészeti és életvezetési beszélgetések témái is széles palettán mozogtak. A szlovákiai magyar politikum, a pártok közti együttműködés mellett terítékre került a Magyar Tudományos Akadémia átalakítása, a labdarúgó-válogatott jövője, a felvidéki és a magyarországi sajtó helyzete, a biztonság- és védelempolitika, de az egészséges életmód és a természettudományok is teret kaptak. Volt, hogy egyszerre hat helyszínen folytak különböző előadások, beszélgetések, közéleti viták.

A legnagyobb érdeklődés az esti koncerteket övezte, ezen belül is a szombat esti István a király c. rockopera koncert változatán voltak a legtöbben. A nézőközönség megtöltötte a gombaszögi nagyszínpad előtti teret.

A szervezők további, a táborral kapcsolatos információkat a rendezvény honlapján, a www.gombaszog.sk oldalon, illetve Facebook-oldalán közölnek a tábort követően is.

ATEMPO.sk
Fotó: Gombaszög