Népzenével foglalkozol? - Közzétette pályázatait a Halmos Béla Program

Népzenével foglalkozol? - Közzétette pályázatait a Halmos Béla Program

Közzétette nyílt pályázati kiírását az NKA Halmos Béla Program Kollégiuma. Öt altémában egy hónapon át lehet pályázni.

Zenészként portfólió fejlesztésére, hazai, Kárpát-medencei és külföldi programok költségeire lehet pályázni. Népzenei koncertsorozatok, nagykoncertek megrendezésére egyesületek, programhelyszínek és zenészek is jelentkezhetnek, de népzenei táborokat és konferenciákat is támogatnak, népzenével foglalkozó médiumok számára pedig a tartalomgyártás költségeihez járulnak hozzá.

Ezúttal is a népzene és a kapcsolódó művészeti ágak széles skáláját fedi le a támogatási rendszer. Az eddigi évekhez hasonlóan hangsúlyt kapott a nemzetközi színtér: népzenei szólisták és együttesek pályázhatnak külföldi koncertek, turnék megvalósítására, hogy zenéjüket magyar nyelvterületen kívül is többen megismerhessék.

Továbbra is kiemelt téma, hogy a néptáncegyüttesek megfelelő minőségű zenei kísérettel mutatkozhassanak be, így az élőzenés bemutatók zenei kíséretére vagy éppen stúdiófelvételre is nyerhető finanszírozás. Előtérben maradt az oktatás, a népzenei képzési programok támogatása, és pályázni lehet a média területéről új vagy már létező tematikus műsorral, ami a népzene népszerűsítését szolgálja.

Mind az öt altéma benyújtási határideje szeptember 2. éjfél. További részletek az NKA honlapján találhatóak.

ATEMPO.sk / MTI
Fotó: Cséfalvay Á. András