Történelmi és gasztronómiai fesztivál Esztergomban - Ízek-Korok-Hangulatok

Történelmi és gasztronómiai fesztivál Esztergomban - Ízek-Korok-Hangulatok

Ízek-Korok-Hangulatok névvel péntek délután kezdődik Esztergom legnagyobb gasztronómiai, családi fesztiválja, amelyen hagyományőrzők segítségével a 17. századi Bocskai korával ismerkedhetnek meg az érdeklődők.

A háromnapos eseményen az Erzsébet parkban lovagi tornát rendeznek, valamint a tizenöt éves háborúban oroszlánrészt vállaló reguláris katonák, a hajdúk mutatkoznak be. Aki szeretne részese lenni az eseményeknek, az magára öltheti a végvári vitézek ruháját vagy bekapcsolódhat a tábori életbe.

Szombaton az Esztergom Étele 2019 címért küzdenek meg egymással a csapatok. Az elkészített ételeket szakmai zsűri bírálja el. A győztesek díja kétszázezer forint, az általuk készített ételt pedig egy éven keresztül meg lehet kóstolni a városban.

A főzőverseny napján Ister Granum Vadász-hagyományőrző napot tartanak, ahol trófeákkal, íjászbemutatóval és vadételkóstolóval várják a látogatókat.

A jó erőnléttel rendelkezők profi kerékpárosok bőrébe bújhatnak, hiszen szeptember 6-án, a Giro'D Italia Roadshow kisbusz virtuális valóság kerékpárjain végigtekerhetik a kerékpáros verseny magyar szakaszait.

Pénteken este BSW együttes lép fel, szombaton retró slágerekre szórakozhat a közönség, vasárnap este a Csík Zenekar lép színpadra.

RÉSZLETES PROGRAM

A gyermeket interaktív, zenés mesejátékkal, középkori gyereksarokkal, népi játékokkal, kosárhintával, szalmadühöngővel, korona- és várkészítéssel várják a szervezők.

ATEMPO.sk / MTI