Ők a döntősök - Hétvégén jön a 24. Peron Music Tehetségkutató Fesztivál

A Peron Music Alapítvány a magyarországi tehetséggondozó, zeneipari rendszerben előkelő helyet foglal el az idén már 24. tatabányai Peron Music Tehetségkutató megrendezésével (Székelyföldön, Vajdaságban és Marosvásárhelyen is rendeznek tehetségkutatókat). Az elmúlt esztendőkben fellépő zenekarok díjazottjai nagyszerű pályát futottak be, élen a Margaret Islanddel, akik többek közt már Fonogram díjat is kaptak.

A 24. Peron Music Tehetségkutató Fesztivál 2019. szeptember 8-án, vasárnap kerül megrendezésre, a tatabányai Vértes Agorájában. A rendezvényen ezúttal 11 zenekar mutatja meg magát a 4 fős szakmai zsűri és a látogatók előtt. Minden fellépő zenekarról készül egy-egy professzionális videó, amelyet a Peron youtube csatornáján tesznek közzé. A legjobbakra értékes díjak és fellépési lehetőség várnak. A fesztivál győztese bemutatkozhat az Öröm a zene tehetségkutatóban, amely az országban megtalálható tehetségkutató fesztiválok győzteseinek döntő megmérettetése. A legjobb zenekar 1.000.000 Ft-os hangszer- és hangtechnika vásárlási és a Hangfoglaló Program jóvoltából 2.000.000 Ft-os lemezkészítési támogatást kap.

 

A zsűri:

RUFF FERENC - zenész, a Paksi Pop-Rock-Jazz Tehetségkutató igazgatója
BALI DÁVID - zenész, a HOTS könnyűzenei exportiroda vezetője
ANDRÁSIK REMO - zenész, a Hangszeresek Országos Szövetségének főtitkára, az Öröm a Zene Tehetségkutató főszervezője
KOVÁCS ÁKOS „DADAN” - zenei menedzser

 

Az idei tehetségkutató fellépői között ismét ott van Felvidékről az Estendøn zenekar, amely az elmúlt két év alatt már számos alkalommal bizonyított. De ott lesz még az:

Ceasar's Bread
Flout
ME iLL
Move
Perfect Pill
Pink & The Panthers
Quack
Sniffyction
SobriBoogie
Touch Me Not

A Fesztiválon minden zenekar 15 percet játszik (maximum 3 dal), ezen a színpadon töltött 15 percen múlik minden, hogy meggyőzzék a szakmai és a diák zsűrit arról, hogy ők a legjobbak.

A Peron Music Alapítvány 1993-ban azért jött létre, hogy a fiatalok művészetek iránti fogékonyságát, tehetségük kibontakozását támogassa. Ebből a célból 1993-ban tehetségkutató fesztivált alapítottak, amely mára már az ország egyik legnagyobb múltú könnyűzenei tehetségkutatója Magyarországon, és a Kárpát-medencében. Akkor még kevés hazai tehetségkutató rendezvény létezett, de fontosnak tartották, hogy a feltörekvő zenekarok számára legyen olyan fórum, ahol megmutathatják magukat. A megyei tehetségkutatónak indult, évenként visszatérő rendezvény mára már Kárpát-medencei vonzású fesztivál. Folyamatosság, pártatlanság és magas szakmai színvonal jellemzi. Nem gyors sikert kínálnak, hanem lehetőséget arra, hogy a saját útjukat járva, a saját fejlődési ritmusuk szerint érjenek el oda, ahová tehetségük predesztinálja őket.

Zaťko Ervin, ATEMPO.sk / Peron