Újra kinyit Bősze Ádám Varázsboltja

Újra kinyit Bősze Ádám Varázsboltja

A Bartók Rádió népszerű műsora, a podcastként is hallgatható Varázsbolt szeptember 8-tól ismét megnyitja kapuit. Ahogy már megszokhattuk Bősze Ádám a zenei világ rejtelmeibe kalauzolja a hallgatókat: régi kották, hangszerek, húrok, összhangzattan könyvek, karmesteri pálcák, a zenéhez, muzsikáláshoz köthető kevésbé ismert tárgyak vagy fogalmak, múlt és jelen, és még sok egyéb érdekesség.

„A Varázsbolt a Bartók Rádió történetében új stílust, új hangot és új elérési módot is jelent. A műsorban az apró részletek bemutatásán keresztül szeretnénk a zene világát közelebb hozni a hallgatókhoz. Lesz egy epizód például a számítógépes játékok kísérőzenéjéről. Engem rendkívül érdekel, hogy egy ilyen univerzumban milyen zenék jelennek meg. Nagyon örülnék, ha a fiatalok, fiatal felnőttek tetszésüket lelnék a műsorban” - árulta el az új évaddal kapcsolatban a műsorvezető, Bősze Ádám.

 

 

A második évadban szó lesz többek között a mikrofonról, a vonóról és a húrról, de foglalkozik majd a szerzői joggal is és azt is megvizsgálja, miként kapcsolódik, kapcsolódhat össze a gasztronómia a muzsikával.

Informatív, szórakoztató, zenével illusztrált fél órás adás segítségével tehát a zenei világ eddig felfedezetlen területeit ismerhetik meg, akik Bősze Ádámmal tartanak.

Varázsbolt – szeptember 8-tól minden vasárnap, 10.30-tól a Bartók Rádió műsorán! Az adások a Médiaklikk oldalán, valamint podcastként is visszahallgathatóak.

 

Hallgasd meg az első évad utolsó adását:

 

 

ATEMPO.sk / MTVA
Fotó: Kaszner Nikolett