Eldőlt, kik nyerték 2019-ben a Házy Erzsébet Nemzetközi Tehetségkutató Énekversenyt - Végeredmény

Sikeresen lezajlott a negyedik alkalommal megrendezésre került Házy Erzsébet Nemzetközi Tehetségkutató Énekverseny. A szervező Szlovákiai Civil Becsületrend helyszínül ezúttal is az érsekújvári kultúrházat választotta, ahol bemutatkozott a több mint 50 jelentkező.

Három nap alatt a zsűri és a közönség sok-sok színvonalas előadást hallhatott három műfajban: opera, operett és musical. A döntőben a Dunakeszi Szimfonikus Zenekar Farkas Pál vezényletével csatlakozott az előadókhoz.

 

Házy Erzsébet Nemzetközi Tehetségkutató Énekverseny

 

A végső döntést a neves szakmai zsűri hozta meg, melyben helyet kapott Szinetár Miklós Kossuth-díjas és kétszeres Jászai Mari-díjas magyar színházi, opera-, tévé- és filmrendező, Kiss-B. Atilla Kossuth-díjas és Liszt Ferenc-díjas magyar operaénekes, akadémikus, a Magyar Művészeti Akadémia elnökségi tagja, az Európai Tudományos és Művészeti Akadémia rendes tagja, a Budapesti Operettszínház főigazgatója, egyetemi oktató, a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem művésztanára, Nagy Ibolya énekesnő-színésznő, felelős szerkesztő-műsorvezető a Dankó Rádióban, Mgr. Art. Otokar Klein a zsűri elnöke, operaénekes, Érsekújvár polgármestere, Mgr. Klemen Terézia a zsűri titkára, a Szlovákiai Civil Becsületrend alapító elnöke, főszervező, Kürthy András operarendező, Ruzitska József-díjas (Kolozsvár), Az opera értéke (Iasi) díj kitüntetettje, a Magyar Állami Operaház volt műsorigazgatója, a Virginia Zeani Fesztivál (Marosvásárhely) rendezője, Peller Károly színművész, a Budapesti Operettszínház tagja, Domahidy László operaénekes, Európa Hangja (díjas).

 

És akkor a végeredmények:

Musical kategória

1. helyezés: a díjat a zsűri nem ítélte oda
2. Szondi Tamás (HU) – Wildhorn: Jekyll és Hyde–Párbaj
3. Pap Viktória Dorottya (HU) – Lévay-Kuncze: Elisabeth–Az már nem én

Operett kategória

1. Veronika Bilová (SK) – Kálmán Imre: Marica grófnő – Marica belépője
2. Szeleczki Artúr Norbert (HU) – Kálmán Imre: Cirkuszhercegnő
3. Iona Mitu (Ausztria) – Kálmán Imre: Csárdáskirálynő // Haraszti Elvíra és Kovács Szilárd (HU) – Kálmán Imre: Marica grófnő–Szép város Kolozsvár (Megosztott helyezés)

Opera kategória

1. Eva Bodorová (SK) – Verdi: Szicíliai vecsernye
2. Veronika Bilová (SK) – Gounod: Ékszerária
3. Németh-Nagy Johanna (HU) – Mozart: Figaró házassága–Susanna áriája

 

Gratulálunk a győzteseknek, helyezetteknek, versenyzőknek, zsűrinek és szervezőknek.

Találkozunk jövőre is :)

Zaťko Ervin, ATEMPO.sk