Ismét a világ legjobb világzenei kiadói között a Fonó

Ismét a világ legjobb világzenei kiadói között a Fonó

Ismét a világ legjobb világzenei kiadói közé került a Fonó a World Music Expo (WOMEX) Top Label listáján.

A Fonó a 7. helyen került fel a világ 25 legjobbja közé a 2018 szeptembere és a 2019 szeptembere közötti időszakot feldolgozó huszonötös listán egyedüliként képviselve a hazai és egyben a teljes kelet-közé-európai lemezpiacot.

 

 

Az első helyen a német Glitterbeat, a másodikon az angol ARC Music, a harmadik helyen pedig a francia Buda Musique szerepel. A magyar kiadó 2016-ban a negyedik helyen szerepelt a listán.

A WOMEX Top Label a havi toplistás eredmények figyelembevételével születik. Két nemzetközi világzenei toplista, a World Music Charts Europe (WMCE) és a Transglobal World Music Charts eredményeit összesítik, az eredmény így mintegy száz világzenei rádiós szakember véleményét tükrözi. Az a kiadó kerülhet a WOMEX Top label legjobbjai közé, akinek az adott évben több lemeze is szerepelt a toplistákon.

 

 

A Fonó által kiadott Boban Markovic MRAK című album két hónapon át vezette a WMCE listáját, Lajkó Félix és a Volosi lemeze is rendre az élvonalban végzett, ahogyan előkelő helyre került a Parno Graszt, a Cimbalom Brothers, a Babra, továbbá Vaszi Levente és Vrencsán Anita gyimesi albuma is. Lakatos Róbert és a RÉV legújabb albumát, a Réveteg-et is a Fonó adta ki.

ATEMPO.sk / MTI