Fotósunk, Cséfalvay Á. András lett a Szlovák Sajtófotó riport kategóriájának győztese

Az ATEMPO.sk fotóriportere, Cséfalvay Á. András lett a 2019-es Slovak Press Photo riport kategóriájának győztes. Idén két sorozatát is jelölték a legjobb háromba, melyből a Vivien című került ki győztesen.

Az ünnepélyes díjátadóra október 3-án, csütörtökön került sor Pozsonyban, a Prímás palotában. A győztes fotókat a Művészetek Házában (Námestie SNP 12, 811 01 Pozsony) lehet megtekinteni.

 

Cséfalvay Á. András

 

Idén 189 fotós pályázott a Szlovák Sajtófotó Díjra összesen 2250 képpel. A tíz kategóriában 246 volt sorozat, melyből az öttagú nemzetközi zsűri választotta ki a döntősöket.

 

Vivien

Vivien egy 16 éves kislány, aki a gyermekkori autizmus egyik különös típusával küzd. Rendkívül agresszív a környezetével és saját magával szemben is. Kiabál, csíp, rúg, harap. Senkit nem enged közel magához, a szüleit sem. Vivien agressziója először 4-5 éves korában mutatkozott meg, amikor a bútorokba és a falba ütötte a fejét. Egészen addig a szülei nem gondolták, hogy más, mint a kortársai. Az állapota fokozatosan romlani kezdett. A délutánokat otthon, a szobájában, a székéhez kötve tölti. Este gyógyszerekkel képes csak elaludni.

 

Cséfalvay Á. András

 

A SOROZAT FOTÓIT ITT NÉZHETITEK MEG

 

András Dunaszerdahelyen született, 2011-ben a nyitrai Konstantin Filozófus Egyetemen tanári diplomát szerzett, majd 2016-ban Szlovák Műszaki Egyetem Dizájn szakát is elvégezte. Jelenleg fotósként dolgozik és együttműködik több felvidéki portállal, magazinnal.

2017-ben a Slovak Press Photo gáláján részesült elismerésben, amikor is a Művészet és showbiznis kategóriában harmadik helyezés ért el.

2018-ban a Czech Press Photo ünnepélyes gáláján kapott különdíjat a a szenci Nefelejcs Házban készült fotójáért.

Idén pedig a 37. Magyar Sajtófotó pályázat gáláján díjazták, ahol 2. helyezett lett Társadalomábrázolás, dokumentarista fotográfia kategóriában az Ágnesék című fotósorozatával és 3. helyezett Emberábrázolás-portré (egyedi) kategóriában a Nefelejcs című pályaművével

Szívből gratulálunk Andrásnak és további sok sikert kívánunk neki!

Zaťko Ervin, ATEMPO.sk