Barbra Streisand zenetörténelmet írt új albumával

Barbra Streisand - Partners

A Billboard slágerlistájának élén debütáló Partners című új lemezével történelmet írt Barbra Streisand: ő lett az első, akinek az elmúlt hat évtized mindegyikében volt listavezető albuma.

A duettalbumból megjelenése első hetében 196 ezer példány kelt el a Nielsen SoundScan piackutató szerint. A Partners lett a női előadók idei lemezei közül a legsikeresebb az első heti eladásokat tekintve - hívta fel a figyelmet a Billboard, amely arra is emlékeztetett, hogy Streisand 1997 karácsonya óta nem tudhatott magáénak ilyen jó eladási számokat. Akkor a Higher Ground című albumából 402 ezer kelt el a megjelenés első hetében.

 

 

A lemezen John Legend, Michael Bublé, Andrea Bocelli, Billy Joel, Lionel Richie, Stevie Wonder, Elvis Presley, John Mayer, Babyface, Blake Shelton, Jason Gould és Josh Groban duettezik Barbra Streisanddal.

A Partners a tizedik listavezető lemeze a 72 éves művésznek, aki így holtversenyben a harmadik helyen áll Elvis Presleyvel és Bruce Springsteennel. Az élen a Beatles, a második helyen pedig Jay Z áll 19, illetve 13 első hellyel.

Barbra Streisand először a People című anyagával került a Billboard-lista élére 1964-ben.

ATEMPO.sk / MTI