Viva la musica! - Plácido Domingo szegedi koncertje a TV-ben

A világszerte ünnepelt művész, Plácido Domingo koncertje a Dél-Alföld legnagyobb rendezvényközpontjának, a szegedi Szent Gellért Fórum ifjúsági és sportcentrum első, és egyben nyitó eseménye volt.

Az est vendége volt a nemzetközi hírű Grammy-díjas amerikai szoprándíva, Ana María Martínez. A különleges zenei eseményen a MÁV Szimfonikus Zenekart az Andrea Bocelli koncertjeiről is jól ismert, kiváló amerikai karmester, Eugene Kohn dirigálta. A népszerű opera és operett részletek mellett örökzöld slágerek is helyet kaptak a műsorban, mely még különlegesebbé színezte a varázslatos estet.

Nézzük meg az augusztus 28-i szegedi koncertet október 20-án, vasárnap este 21:30-tól egy felvezető műsorral egybekötve az M5 műsorán!

Hogyan készültek a világhírű énekes-karmester környezetében élő, vagy mellette fellépő művészek az előadásra? És milyennek látják Domingót azok, akik a legjobban ismerik őt? A felvezető kisfilm elsősorban a szegedi koncert előkészületeiről, a kulisszák mögötti történésekről szól, világsztár megszólalókkal, valamint ízelítőkkel és igazi csemegékkel az előadásból.

Plácido Domingo a zene igazi reneszánsz alakja és napjaink legnépszerűbb operaművésze. Ahogy a nemzetközi sajtó nevezi, az "Opera Királya". Repertoárján 151 szerep van, több mint bármelyik tenornak valaha a zene történetében, előadásainak száma elérte a négyezret. A művész több száz hang- és videofelvételt, valamint operafilmet készített. Már 1999-ben túlszárnyalta Caruso rekordját, aki 17 alkalommal nyitotta meg a New York-i Metropolitan Opera évadát. Plácido Domingo napjainkig 21 színházi évad premiert énekelt a világhírű dalszínházban.

ATEMPO.sk