Kassa is csatlakozik a Héttorony Fesztiválhoz - Világ- és népzenei fesztivál a Kárpát-medencében

Kassa is csatlakozik a Héttorony Fesztiválhoz - Világ- és népzenei fesztivál a Kárpát-medencében

Többségében Makovecz Imre által tervezett épületek adnak otthont Kárpát-medence-szerte a Héttorony Fesztivál világ- és népzenei koncertjeinek, építészeti kiállításainak, konferenciáinak és egyéb programjainak november 8. és 20. között.

A Héttorony Fesztivál célja Makovecz Imre páratlan életművét erősíteni, az általa megálmodott tereket élettel megtölteni Lendvától Csíkszeredáig

- mondta el a Horváth László fesztiváligazgató.

Mint kiemelte, a makói Hagymaházban például két hegedűs - Sárközi Lajos, majd Lajkó Félix - lép fel, Százhalombatta gitárvirtuózokat lát vendégül - Snétberger Ferencet és Vlatko Sztefanovskit -, a szigetvári Vigadóban pedig ismét a néptáncprogramok lesznek előtérben.

Kassán a Novák Péter és az Etnofon ad koncertet a Thália Színházban és építészeti kiállítás nyílik a FiguratiF Galériában.

 

Héttorony Fesztivál

 

A zárónapi gálát párhuzamosan három helyszínen rendezik meg: Csíkszeredán a Szent Efrém Férfikar ad koncertet, Budapesten a Hagyományok Házában Berecz András mesemondó lép fel fiaival,

a kassai Thália Színházban pedig Rendhagyó Prímástalálkozót tartanak többek közt Lakatos Róbert, Korpás Éva, Herczku Ágnes és Pál István Szalonna közreműködésével.

Csernyus Lőrinc, a fesztivál építészeti vezetője hozzátette, hogy a zenei és táncos programok mellett Makovecz Imre szellemiségét idéző kiállítások, szakmai beszélgetések és gyermekprogramok is várják a közönséget; az idei kiemelt téma a Kós Károly Egyesülés alapításának 30. évfordulója lesz.

Zsigmond László, a Kós Károly Egyesülés társigazgatója felhívta a figyelmet a november 20-ára a Hagyományok Házába meghirdetett építészeti konferenciára.

RÉSZLETES PROGRAM

EZ, ATEMPO.sk / MTI