Mutatunk közel 70 fellépőt a jövő évi jubileumi Rockmaraton programjából

2020-ban 30. születésnapját ünnepli a legrégebbi magyarországi rock-metál fesztivál, a Rockmaraton, amelyet ezúttal július 6-tól 11-ig rendeznek meg a dunaújvárosi Szalki-szigeten.

Az eddig bejelentett fellépők között van a német heavy/power metál kiemelkedő képviselője, az Accept,

a folkmetál finn alapcsapata, az Ensiferum és kanadai death metál négyes, a Kataklysm. A germán speed/thrash metál élvonalát a Destruction fogja képviselni, a metalcore stílust a japán Crystal Lake fogja képviselni a Rockmaratonon. Szintén koncertet ad a hardcore punkot játszó svéd Wolfbrigade, a quebec-i Get the Shot, a jövőre már 42 éves, kultikus angol punk brigád, a Cockney Rejects, valamint a black metált post-rockos elemekkel ötvöző osztrák Harakiri for the Sky.

Érkezik az amcsi melodik death metal nagyágyú, a The Black Dahlia Murder, és a pusztítóan könyörtelen black metal svéd helytartói, a Dark Funeral.

A legjobb Manower nótákat a zenekar legendás, alapító gitárosa, Ross The Boss Band saját formációjával prezentálja 2020-ban.

Szintén ott lesz a közel 40 éve létező brit hardcore punk legenda, a Discharge, akik az évek során semmit nem veszítettek az elképesztő színpadi lendületből - a Szalki-szigeten lehet majd csekkolni.

Jövőre új lemezzel jelentkezik a death/grind vonalas francia Benighted csapata, amiből biztosan hallhatunk már pár tételt a fesztiválon – a megjelenésnek van hazai vonatkozása is, a borítót Borbás Robi (Grindesign) tervezi.

Jelenleg már felerészt magyar az eredetileg Feröer-szigetekről származó viking metalban utazó Týr, a srácok a márciusban megjelent új lemez dalait is elhozzák jövő júliusban.

Felvidékről már biztosan ott lesz 2020-ban is a Phoenix RT.

A nemzetközi szereplők mellett a hazai színtér képviseletében zenélni fog az Agregator, az A.M.D. (Anti Military Demonstrations), az Ann my Guard, az Archaic, az Atomic, a Bloody Roots, a Bornholm, a Burnout, a Cadaveres, a Counter Clockwise, a Depresszió, a Divided, a Don Gatto, a Dorothy, a Dreamgrave, a Fegyelmező Részleg, a Gutted, a Jack, a Junkies, a Harmed, a Kill With Hate, a Krampüs, a Leander Kills , a Lord, a Lost Continent, a Magor, a Moby Dick, a Mudfield, a Nemecsek, a New Friend Request, az Omega Diatribe, a P. Box, a Paediatrician, a Perfect Symmetry, a Phrenia, a Prosectura, a Road, a Rózsaszín Pittbull, a Salvus, a Samas, a Sear Bliss, a Shapat Terror, a Sleepless, a Slowmesh, a Stubborn, a Tales of Evening, a The Hellfreaks, a Tisztán a cél felé, a Watch my Dying és a Zorall is jövő júliusban Dunaújvárosban.

EZ, ATEMPO.sk