A táncé lesz a főszerep - folytatódik a Fölszállott a páva

A második felvezető adással folytatódik péntek este a Fölszállott a páva új gyerekévada. Ezúttal is a válogatók legjobb pillanatait láthatják a Duna Televízió nézői 19 óra 30 perctől.

A táncos szólistákkal és táncospárokkal, valamint a táncegyüttesekkel ismerkedhetünk meg

és este kiderül, kik alkotják majd a Fölszállott a páva idei mezőnyét, hogy kikkel találkozhat a közönség a november 8-án induló élő adásokban.

Az előző évekhez hasonlóan 48 produkció áll a Fölszállott a páva színpadára, karácsony előtt pedig kiderül, kik lesznek a kategóriák legjobbjai és ki lesz 2019-ben a nézők kedvence.

Felvidéket a Borostyán Néptáncműhely tagja, Kristóf Áron, Kis Megyer és Csilizke Gyermek Néptáncegyüttes (Nagymegyer, Csilizradvány), valamint a farnadi Nádas Ifjúsági Néptáncegyüttes tagja, Farkas Gábor képviseli. 

A zsűri idei összetétele:

  • Sebestyén Márta, Kossuth-díjas népdalénekes
  • Salamon Bea előadóművész, népi hegedű tanár, a népművészet ifjú mestere, a Magyar Arany Érdemkereszt birtokosa
  • Kocsis Enikő Harangozó-díjas koreográfus, táncművész, a Szentendre Táncegyüttes, a Győri Lippentő és a Fitos Dezső Társulat művészeti vezetője
  • Eredics Gábor Kossuth-díjas népzenész, akadémikus, a Vujicsics Együttes vezetője, a Zeneakadémia tanára
  • Zsuráfszky Zoltán Kossuth-díjas koreográfus, táncművész, A Magyar Nemzeti Táncegyüttes művészeti igazgatója, a Honvéd Együttes igazgatója.

A Fölszállott a páva házigazda zenekara a tornaljai Parapács zenekar.

A MTVA és a Hagyományok Háza, valamint szakmai partnere, az Örökség Gyermek Népművészeti Egyesület népzenei és néptáncos tehetségkutatóját idén is Morvai Noémi és Novák Péter vezeti.

EZ, ATEMPO.sk
Fotó: Váradi Levente