Brazília, Prága? - felvidéki zenészek egy nemzetközi zenei projektben

A szepsi Viszlai Tibor, a helyi művészeti alapiskola, valamint a Magyar Tannyelvű Alapiskola és Gimnázium tanára számos zenei projektben vesz részt, tevékenykedik. Láthattunk diákjaitól már magyar népdalfeldolgozást, de a Tompa Mihály Országos Verseny győztes verséneklői, a Zekeres is az ő keze alatt dolgoznak.

Egyik legújabb zenei tevékenységével már nemzetközi vizekre evez. Pietro Royalty (Takáč Péter) egykori breaktáncossal, producerrel, videós szakértővel közösen készítenek zenei alapokat breaktáncosoknak, illetve rappereknek.

 

Viszlai Tibor

 

Így született meg először a The Realness című dal, amelyet MGbility breaktáncos, rapper, fesztiválszervező (The Legits Blast Festival) számára készítettek. A dalhoz elkészített videoklipet Brazíliában forgatták. Tibor mint zeneszerző, a stúdiómunkáknál pedig mint gitáros és basszusgitáros vett részt.

 

 

Idén készült el az It´s Breaking, mely szintén a nemzetköziség jegyében született. A klipet Prágában forgatták és amelyben egy szlovák (Mgbility), egy amerikai (El Nino) és egy francia (luXe) breaktáncos és rapper vesz részt.

„Zeneszerzőként (Péterrel együtt) és gitárosként is részt vettem a projektben, de ehhez a dalhoz még két felvidéki zenésztársunkat, Kalász Tamás dobost és Ternei Api Árpád billentyűst is felkértük.” - tette hozzá Tibor.

 

 

Már készülnek az új dalok, hamarosan mi is bemutatjuk őket. Sok sikert kívánunk a csapatnak :)

Zaťko Ervin, ATEMPO.sk