Ők kapták az idei MTV EMA díjakat (+VIDEÓ)

Huszonharmadik alkalommal adták át az MTV European Music Awards díjakat az andalúz fővárosban, Sevillában. Billie Eilish és Hasley két-két kategóriában kaptak elismerést, de díjat vihetett haza Taylor Swift, a Green Day, Shawn Mendes, Rosalía, Martin Garrix, Nicki Minaj és a Muse is.

Parádésra sikerült a Green Day visszatérése! A vasárnapi élő shown a banda óriási performanszt nyomott, előadták a legújabb „Father of All” című dalukat, „Basket Case” örökzöldjükkel pedig majdhogynem szó szerint felrobbantották a színpadot. A srácoknak volt is okuk örömre, „Best Rock” kategóriában ugyanis őket választották 2019 legjobbjainak.

 

https://www.youtube.com/watch?v=eKHN2M4JIWM

 

Az év elején Magyarországon koncertező Muse megérdemelten vehette át a „Best World Stage”-ért járó elismerést. Bár az együttes 2018-as, Bilbaóban adott koncertjéért vihette a díjat, ne feledkezzünk meg arról, hogy a magyar közönséget sem hanyagolták el májusban. Az együttes olyan fenomenális koncertet nyomott, ami után a legtöbben csak a szavakat keresték.

Az idén első ízben odaítélt „MTV Rock Icon” díjat Liam Gallagher, az Oasis együttes egykori frontembere vehette át. A nemrég második szólóalbumával jelentkező énekes röviden csak így kommentált: "Szeretném megköszönni az MTV-nek, hogy felismerték nagyszerűségemet."

 

https://www.youtube.com/watch?v=bx-H5lAUabI

 

Az énekes egyébként nem csak díjat vehetett át a színpadon, „Why Me? Why Not” című albumáról előadta „Once” című szerzeményét, azt követően pedig a „Wonderwall”-lal nosztalgiázott egyet, a közönség legnagyobb megelégedésére.

A nyertesek teljes listája:

A LEGJOBB VIDEÓ - Taylor Swift- ME! ft. Brendon Urie of Panic! At The Disco
A LEGJOBB ELŐADÓ - Shawn Mendes
A LEGJOBB DAL - Billie Eilish - Bad guy
A LEGJOBB KOLLABORÁCIÓ - ROSALÍA, J Balvin - Con Altura ft. El Guincho
A LEGJOBB ÚJ ELŐADÓ - Billie Eilish
A LEGJOBB POP - Halsey
A LEGJOBB ÉLŐ ELŐADÁS - BTS
A LEGJOBB ROCK - Green Day
A LEGJOBB HIPHOP - Nicki Minaj
A LEGJOBB ALTERNATÍV - FKA Twigs
A LEGJOBB ELEKTRONIKUS - Martin Garrix
A LEGSTÍLUSOSABB ELŐADÓ - Halsey
A LEGNAGYOBB RAJONGÓI TÁBOR - BTS
A LEGJOBB FELTÖREKVŐ - Ava Max
A LEGJOBB WORLD STAGE (SZÍNPADI PRODUKCIÓ) - Muse

 

https://www.youtube.com/watch?v=cNHI3ntWpx0

 

A showt élőben nézők méltán lehetnek elégedettek, hiszen Dua Lipa legújabb „Don’t Start Now” című dalát is előadta, de idén az ezüst gömböcske helyett több mint száz táncost rakott fel a polcra minikoncertjén. Ha egy videót nézel meg ma, az mindenképpen ez legyen.

 

 

A színpadon helyet kaptak a régió nyertesei is, Magyarországot Király Viktor képviselhette, aki a közönség szavazatai alapján nyerte el a legjobbnak járó elismerést.

EZ, ATEMPO.sk