Boráros Imre és Dráfi Mátyás kapta elsőként a Hit és hűség - Sinkovits Imre emlékezete díjat

Dráfi Mátyás és Boráros Imre

Első alkalommal adták át Budapesten, a Pesti Magyar Színházban „Hit és hűség - Sinkovits Imre emlékezete” díjat.

Az elismerést elsőként két felvidéki magyar színész, a Komáromi Jókai Színház örökös tagjai vehették át a Lélekőrzők Alapítvány kuratóriumának döntése alapján.

Boráros Imre Kossuth-díjas és Dráfi Mátyás Jászai Mari-díjas, érdemes művész a magyar kultúra kiemelkedően példamutató ápolásáért és terjesztéséért kapta a díjat.

A Sinkovits Imre Színpadon az ötletgazda, Sinkovits-Vitay András színművész-rendező, Sinkovits Imre fia nyújtotta át az emléklapot és a Tihanyi Zsuzsanna keramikusművész készítette egyedi díjat a művészeknek.

 

Hit és hűség - Sinkovits Imre emlékezete díj

 

„A Hit és hűség – Sinkovits Imre emlékezete díjat azok a magyarországi és külhoni magyar jeles személyiségek kapják, akik a lehető legtöbbet tették a magyar nyelvért és kultúráért, illetve Sinkovits Imre által is elismert értékeket, gondolkodásmódot képviselik, s viszik tovább az eszmeiségét.” - nyilatkozta korábban a Ma7-nek Sinkovits-Vitay András.

Az est háziasszonya Császár Angela (Jászai Mari-díjas érdemes művész) volt. A műsorban közreműködött Rátóti Zoltán (Jászai Mari-díjas érdemes és kiváló művész), Zalán János (a színház igazgatója) és ifj. Jászai László (színművész) is.

Mi is szívből gratulálunk a két díjazottnak!

EZ, ATEMPO.sk
Fotó: Facebook
Montázs: ATEMPO.sk