Már szavazhat a közönség a Prima Primissima díj jelöltjeire

Prima Primissima Díj

Már szavazhat a közönség az idei Prima Primissima díj jelöltjeire, a +36 70/ 70 77 000 telefonszámra sms-ben elküldött voksokat december 4-ig várják a szervezők. A szavazás alapdíjas. A jelöltek kódját lejjebb találja.

Magyar irodalom kategóriában Bodor Ádám prózaíró, Buda Ferenc és Turczi István költők, magyar színház- és filmművészet kategóriában Bánsági Ildikó és Csomós Mari színművészek, valamint Ragályi Elemér operatőr, rendező szerepel a jelöltek között.

A magyar képzőművészet kategória jelöltje Karátson Gábor festőművész, író, Konok Tamás festőművész és Lakner László festő- és szobrászművész. Magyar tudomány kategóriában Barabási Albert László hálózatkutatóra, Erőss Loránd idegsebészre és Romsics Ignác történészre szavazhat a közönség.

A magyar oktatás és köznevelés kategóriában Derdák Tibor iskolaigazgató, Pósa Lajos matematika tanár és a Fővárosi Állat- és Növénykert, a magyar építészet és építőművészet kategóriában Czigány Tamás, Pálfy Sándor és U. Nagy Gábor építészek állnak versenyben.

A magyar sajtó kategória jelöltje a Fölszállott a páva című televíziós műsor, az On The Spot és Perjés Klára, az MTVA vezető szerkesztője. Magyar sport kategóriában Palotai Károly olimpiai bajnok, nemzetközi játékvezető, Polgár Judit nemzetközi sakknagymester, olimpiai bajnok, valamint a Regőczy Krisztina-Sallay András olimpiai ezüstérmes, világbajnok jégtáncospár várja a voksokat.

Magyar népművészet és közművelődés kategóriában Sárosi Bálint etnomuzikologus, a Hagyományok Háza és a Jászság Népi Együttes. míg a magyar zeneművészet kategóriában az Angelica Leánykar, Jandó Jenő zongoraművész és Sztevanovity Dusán dalszövegíró a jelölt.

A közönségdíjas nyereménye 15 millió forint, a szavazatot beküldők között egy Mercedes-Benz B-osztály típusú személygépkocsit sorsolnak ki. A szavazással kapcsolatos pontos részleteket a primissima.hu honlapon olvashatják.

A Prima Primissima díj célja a magyar értelmiség szellemi eredményeinek megőrzése, a hazai tudomány, művészet, kultúra és sport fejlesztésének erősítése egy olyan, hatalomtól és politikától független kitüntető cím adományozásával, amelynek megkérdőjelezhetetlen értéke van a közvélemény szemében.

ATEMPO.sk / MTI