Ők az újabb továbbjutók a Fölszállott a páva gyerekévadában

Ők az újabb továbbjutók a Fölszállott a páva gyerekévadában

Újabb hat produkció jutott tovább a Fölszállott a páva idei gyerekévadának második élő adásában péntek este. A Duna Televízióban sugárzott műsorban tizenkét versenyzőt láthatott a közönség.

 

A táncos szólisták és táncospárok közül

ifj. Mahovics Tamás,

a táncegyütteseknél az

Urban Verbunk
és az Árendás Kamara Táncegyüttes,

az énekes szólisták és énekegyüttesek kategóriájában

a Komári Puják,

míg a hangszeres szólisták és zenekarok közül

Csapodi Tádé jutott tovább a középdöntőbe a zsűri pontjaival.

Szabadkártyával juttatta tovább a zsűri a Bistey Boglárka és Farkas Regő László táncos párost.

 

A zsűri tagja Sebestyén Márta, Kossuth-díjas népdalénekes; Salamon Beáta előadóművész, népi hegedű tanár, a népművészet ifjú mestere, a Magyar Arany Érdemkereszt birtokosa; Kocsis Enikő Harangozó-díjas koreográfus, táncművész, a Szentendre Táncegyüttes, a Győri Lippentő és a Fitos Dezső Társulat művészeti vezetője; Eredics Gábor Kossuth-díjas népzenész, akadémikus, a Vujicsics Együttes vezetője, a Zeneakadémia tanára; Zsuráfszky Zoltán Kossuth-díjas koreográfus, táncművész, A Magyar Nemzeti Táncegyüttes művészeti igazgatója, a Honvéd Együttes igazgatója.

A Fölszállott a páva házigazda zenekara a tornaljai Parapács zenekar.

A műsorban egy különleges produkciót, a Maros Művészegyüttes Benedek Elek meséje nyomán megalkotott előadását is láthatták a nézők.

A MTVA és a Hagyományok Háza, valamint szakmai partnere, az Örökség Gyermek Népművészeti Egyesület népzenei és néptáncos tehetségkutatóját idén is Morvai Noémi és Novák Péter vezeti.

A Fölszállott a páva gyerekévada jövő pénteken a harmadik élő elődöntővel folytatódik, akkor is tizenkét produkciót láthatnak a nézők.

ATEMPO.sk / MTI
Fotó: Váradi Levente / MTVA