Ők kapták 2019-ben a Junior Prima Díjakat zeneművészet kategóriában

Ők kapták 2019-ben a Junior Prima Díjakat zeneművészet kategóriában

Tíz fiatal tehetség vehette át a 2019-es Junior Prima Díjat zeneművészet kategóriában a Müpában Budapesten.

Az idei díjazottak között van

Balázs Elemér György zongorista
Cseh Péter dzsesszgitáros
Csőke Flóra csellista
Dobszay Péter karmester, orgonista
Jenei Erzsébet hárfás
Korossy-Khayll Csongor hegedűs
Megyimórecz Ildikó operaénekes
Scheuring Kata fuvolista
Szokolay Ádám Zsolt zongorista
és Tóth Kristóf hegedűs.

A 12. alkalommal átadott elismerésben eddig több mint 100 tehetséges fiatal részesült - közölte Kóbor György, az MVM Magyar Villamos Művek Zrt. elnök-vezérigazgatója a díjátadón. Elmondta, hogy a fiatal, kiemelkedő tehetségek megújuló erőforrásai a kultúrának, s ezért is különleges alkalom ennek a díjnak az odaítélése.

A zsűri elnöke, Vigh Andrea Liszt-díjas hárfaművész, a Zeneakadémia rektora azt hangsúlyozta, hogy Magyarország zenei nagyhatalom. Hozzátette: nagyszerű fiatalok közül választották ki a díjazottakat, s a döntést kiegyenlítettnek érezte, hiszen majdnem minden hangszer művésze, énekes és dzsesszzenész is részesülhetett az elismerésben.

Idén a zsűri tagja volt Balázs János zongoraművész, Binder Károly zeneszerző, zongoraművész, Dráfi Kálmán zongoraművész, Fazekas Gergely zenetörténész, Fekete Gyula zeneszerző, Fülei Balázs zongoraművész, Jakobi László csellóművész, hangversenyrendező; Marton Éva operaénekes, Szentpáli Roland tubaművész és Vásáry Tamás zongoraművész, karmester.

ATEMPO.sk / MTI
Fotó: Máthé Zoltán / MTI