A Virtuózok viharos sikert arattak a londoni Covent Gardenben

Magyarország közkedvelt klasszikus zenei tehetségkutatójának hat felfedezettjét látta vendégül a Londoni Magyar Kulturális Központ egy nagyszabású adventi koncerten.

“Rendkívül büszkék vagyunk arra, hogy a Virtuózokat bemutathattuk a londoni közönségnek. A fiatal magyar tehetségek fantasztikus koncertet adtak ma este. A Virtuózok mozgalom nem csupán a gyerekek tehetséggondozásáról szól, hanem önmagában is világszínvonalú produkció. A hétfő esti hangverseny előadóművészei a legmagasabb színvonalon bizonyították kiválóságukat.”

- nyilatkozta az adventi koncert után Vincze Máté, az eseményt szervező Londoni Magyar Kulturális Központ igazgatója, majd így folytatta: “a Covent Gardenben, amely többek közt a Royal Opera House-nak is helyet ad, ezen a fantasztikus estén a magyar és a nemzetközi zeneirodalom gyöngyszemeit szólaltatták meg a legkiválóbb fiatal magyar muzsikusok: Erkel, Weiner Leó és Kodály művei is felcsendültek.

 

Abouzahra Amira és testvére, Mariam

 

Elmondhatjuk, hogy a világ minden táján viharos ováció kíséri fellépéseiket New York-tól Pekingen át Londonig.”- mondta el Vincze Máté.

A Virtuózok koncertjén három fiatal hegedűművész: Abouzahra Amira (13), testvére, Mariam (11), valamint Bácsy-Schwartz Zoltán (19) lépett fel Lugosi Dániel Ali (20) klarinétművész, Ninh Duc Hoang Long (27) operaénekes, Kocsis Krisztián (22) zongoraművész társaságában, szóló- és kamaraprodukciókkal. A zongorakíséretet Emődy Nóra zongoraművész adta.

 

Bácsy-Schwartz Zoltán és Lugosi Dániel Ali

 

Az előadáson jelen volt a Royal Philharmonic Orchestra több vezetője is, akik igen jó véleménnyel voltak a magyar fiatalok virtuóz játékáról.

A londoni közönség nagy átéléssel hallgatta a magyar fiatalok előadását, a produkciókat hatalmas taps kísérte, végül három ráadás számra is visszatapsolták őket.

 

Ninh Duc Hoang Long

 

A koncert végén lelkes gratulálók és autogramkérők vették körbe a fiatalokat. Az esemény érdekessége volt, hogy

a Virtuózokkal először lépett fel külföldön Kocsis Krisztián zongoraművész, egy tiszteletbeli “Virtuóz”, aki édesapja, Kocsis Zoltán nyomdokain járva maga is rendkívül szuggesztív előadással kápráztatta el a hallgatóságot, óriási ovációt kapott. Erről a fiatalemberről biztosan hallani fogunk még!

 

Kocsis Krisztián

 

A Virtuózok fiatal tehetségei rendre elkápráztatják nem csak a külföldi, de a magyar publikumot is. Aki még az idén hallani szeretné az előadásukat, látogasson el december 30-án a Müpába, a tehetségkutató elmúlt 5 évadának felfedezettjeit felvonultató Virtuózok Jubileumi Ünnepi Hangversenyre.

ATEMPO.sk