Ma este jön a Fölszállott a páva első középdöntője – Szavazzunk!

Ma este jön a Fölszállott a páva első középdöntője – Szavazzunk!

Az első középdöntővel folytatódik a Fölszállott a páva idei gyerekévada, péntek este ismét tizenkét produkciót láthatnak a nézők, akik a szabadkártyák sorsáról is dönthetnek. A dernői Kristóf Áron képviseli majd a Felvidéket.

A Duna Televízióban 19 óra 30 perctől sugárzott műsorban a gyerekek ezúttal is négy kategóriában - énekes szólisták és énekegyüttesek; hangszeres szólisták és zenekarok; táncos szólisták és táncospárok; néptáncegyüttesek - mérhetik össze a tudásukat. Az előző évekhez hasonlóan 48 produkció áll a Fölszállott a páva színpadára, karácsony előtt pedig kiderül, kik lesznek a kategóriák legjobbjai és ki lesz 2019-ben a nézők kedvence.

 

Az első középdöntő versenyzői:

Táncos szólista és táncospár kategória

Kristóf Áron – KÓD: 05
Bistey Boglárka és Farkas Regő László – KÓD: 01
Dudás Lili és Kispál Domonkos – KÓD: 10
Ifj. Mahovics Tamás – KÓD: 07

Táncegyüttesek

Árendás Kamara Táncegyüttes – KÓD: 03
Debreceni Hajdú Táncegyüttes Utánpótlás Csoportja – KÓD: 12
Urban Verbunk – KÓD: 08

Énekes szólista és énekegyüttesek

Szász Csanád László – KÓD: 06
Szejke Barka testvérpár – KÓD: 09
Tulipános Tilinkó – KÓD: 02

Hangszeres szólista és zenekarok kategória

Hajdu-Németh László – KÓD: 04
Maier Cseperke – KÓD: 11

A középdöntőben a szabadkártyák sorsáról már nem a zsűri, hanem a közönség dönt. A nézők a műsor ideje alatt, 19 óra 30 perc és 21 óra 45 perc között szavazhatnak kedvenc produkciójukra sms-ben és a Médiaklikk Plusz mobilapplikáción keresztül.

A zsűri tagja Sebestyén Márta Kossuth- és Liszt Ferenc-díjas népdalénekes, Prima Primissima és UNESCO-díjas előadóművész; Salamon Beáta előadóművész, népihegedű-tanár, a népművészet ifjú mestere, a Magyar Arany Érdemkereszt birtokosa; Kocsis Enikő Harangozó-díjas koreográfus, táncművész, a Szentendre Táncegyüttes, a Győri Lippentő és a Fitos Dezső Társulat művészeti vezetője; Eredics Gábor Kossuth-díjas népzenész, a Vujicsics Együttes vezetője, a Zeneakadémia tanára, valamint Zsuráfszky Zoltán Kossuth-díjas koreográfus, táncművész, a Magyar Nemzeti Táncegyüttes művészeti igazgatója, a Honvéd Együttes igazgatója.

A Fölszállott a páva házigazda zenekara a tornaljai Parapács zenekar.

A műsorban egy különleges produkciót, a Duna Művészegyüttes előadásában, a Ghymes együttes zenéjére készült Hamupipőke című darab részletét is láthatják a nézők.

A MTVA és a Hagyományok Háza, valamint szakmai partnere, az Örökség Gyermek Népművészeti Egyesület népzenei és néptáncos tehetségkutatóját idén is Morvai Noémi és Novák Péter vezeti.

A jövő héten a második középdöntővel folytatódik a műsor.

ATEMPO.sk / MTI
Fotó: Fölszállott a páva