Miklósa Erikával ad újévi koncertet Szarka Tamás és zenekara

Már javában folyik Szarka Tamás & Ghymes karácsonyi, jótékonysági koncertturnéja. Az együttes emellett a január 7-i újévi koncertjére is készül; Miklósa Erikával és az Óbudai Danubia Szimfonikus Zenekarral lép fel a Müpában.

A Mennyből az angyal című karácsonyi turné Vágsellyén indult, december 14-én Gútán, 18-án Komáromban folytatódik. A koncertsorozat Szombathelyen zárul december 22-én.

Mennyből az angyal című karácsonyi turné

Szarka Tamás előadóművész, zeneszerző, költő elmondta:

a január 7-i újévi koncerten az idén készült, Sósósó című új lemezének keresztmetszete hallható. Hatvan tagú, 7-10 éves gyerekekből álló kórussal, az Óbudai Danubia Zenekarral, 9 tagú zenekarával és Miklósa Erikával lép fel; mintegy százan állnak színpadra a Müpában. A koncert próbái már folynak.

A Ghymes bemutatja: Szarka Tamás és zenekara újévi koncertje címmel meghirdetett program zenei anyagában a Ghymes legismertebb szerzeményei mellett Szarka Tamás új szólóalbumának néhány darabja és a grandiózus 2018. augusztus 20-i budapesti tűzijáték dalai is hallhatók lesznek.

 

 

Szarka Tamás az elmúlt évtizedek alatt több mint háromszáz dalt szerzett. A harmincöt éves Ghymes együttes működése során eddig huszonhét önálló albumot jelentetett meg, amelyekhez a dalszövegek mellett túlnyomórészt a zenéket is Szarka Tamás komponálta. Ő jegyzi a 2018. augusztus 20-i budapesti tűzijáték zenéjét és verseit. A harminc perces, grandiózus mű Szent István király intelmeiről, Magyarországról, annak születéséről, fennmaradásáról és a ma emberének vele való kapcsolatáról szól. Egész estés zenés színházi darabjai is sikert arattak. Több mint háromezer koncertet adott a világ huszonöt országában, négy nagykoncertet a Budapest Arénában, 2016-ban pedig közös koncertet a Grammy-díjas gitárossal, Al Di Meolával.

EZ, ATEMPO.sk / MTI