Ma este jön a Fölszállott a páva második középdöntője – mutatjuk a kódokat

Ma este jön a Fölszállott a páva második középdöntője – mutatjuk a kódokat

A második középdöntővel folytatódik a Fölszállott a páva idei gyerekévada, péntek este ismét tizenkét produkciót láthatnak a nézők, akik a szabadkártya sorsáról is dönthetnek.

A Duna Televízióban 19 óra 30 perctől sugárzott műsorban a gyerekek ezúttal is négy kategóriában - énekes szólisták és énekegyüttesek; hangszeres szólisták és zenekarok; táncos szólisták és táncospárok; néptáncegyüttesek - mérhetik össze a tudásukat. Az előző évekhez hasonlóan 48 produkció áll a Fölszállott a páva színpadára, karácsony előtt pedig kiderül, kik lesznek a kategóriák legjobbjai és ki lesz 2019-ben a nézők kedvence.

 

A második középdöntő versenyzői:

Táncos szólista és táncospár kategória

Busai Bori és Makula Zoltán – KÓD: 19
Hajdu-Németh Balázs és Hajdú-Németh Ilona – KÓD: 23
Sándor Benjámi Solt – KÓD: 13
Trenka Máté – KÓD: 17

 

Táncegyüttesek

Szinvavölgyi Néptáncegyüttes – KÓD: 15
Vasi Kislegényczéh – KÓD: 21

 

Énekes szólisták és énekegyüttesek

Komári Puják – KÓD: 22
Ölveczky Emma – KÓD: 18
Szerdahelyi Luca és Nagy Eszter – KÓD: 14

 

Hangszeres szólisták és zenekarok

Bodros tamburazenekar – KÓD: 24
Csapodi Tádé – KÓD: 20
Nagy Benedek – KÓD: 16

A középdöntőben a szabadkártyák sorsáról már nem a zsűri, hanem a közönség dönt. A nézők a műsor ideje alatt, 19 óra 30 perc és 21 óra 45 perc között szavazhatnak kedvenc produkciójukra sms-ben és a Médiaklikk Plusz mobilapplikáción keresztül.

A zsűri tagja Sebestyén Márta Kossuth- és Liszt Ferenc-díjas népdalénekes, Prima Primissima és UNESCO-díjas előadóművész; Salamon Beáta előadóművész, népihegedű-tanár, a népművészet ifjú mestere, a Magyar Arany Érdemkereszt birtokosa; Kocsis Enikő Harangozó-díjas koreográfus, táncművész, a Szentendre Táncegyüttes, a Győri Lippentő és a Fitos Dezső Társulat művészeti vezetője; Eredics Gábor Kossuth-díjas népzenész, a Vujicsics Együttes vezetője, a Zeneakadémia tanára, valamint Zsuráfszky Zoltán Kossuth-díjas koreográfus, táncművész, a Magyar Nemzeti Táncegyüttes művészeti igazgatója, a Honvéd Együttes igazgatója.

A Fölszállott a páva házigazda zenekara a tornaljai Parapács zenekar.

A műsorban is lesz különleges produkciót: Csipkerózsika története elevenedik meg a Magyar Nemzeti Táncegyüttes produkciójában, amelyet Zsuráfszky Zoltán rendezett.

Az MTVA és a Hagyományok Háza, valamint szakmai partnere, az Örökség Gyermek Népművészeti Egyesület népzenei és néptáncos tehetségkutatóját idén is Morvai Noémi és Novák Péter vezeti.

A jövő héten a döntővel zárul a Fölszállott a páva idei gyerekévada.

ATEMPO.sk / MTI
Fotó: Fölszállott a páva