A felvidéki Fekete Tamás világsztárok és feltörekvő művészek társaságában ad koncertet

Hétvégén a Magyar Rádió Márványterme egy különleges koncertnek ad helyet. A tehetség-gondozásban kiemelkedő szerepet játszó Kamara Akadémia Egyesület hazai és nemzetközi szinten ismert fiatal növendékei,

a Virtuózokban is bemutatkozó éreskújvári Fekete Tamás, Hartmann Domonkos, Simic Aleksander és Magyar Valentin, a magyarországi klasszikus zenei élet legfontosabb előadóival, Várdai Istvánnal és Fejérvári Zoltánnal lépnek színpadra.

A 2019. december 14-én, szombaton 16 órakor kezdődő ingyenes rendezvény műsorvezetője Becze Szilvia.

A Kamara Akadémia Egyesület tagjai Magyarország legkiemelkedőbb fiatal szólista művészei, akik tanárként is jelentős eredményekkel büszkélkedhetnek. Várdai István, az egyesület elnöke, a bécsi zeneakadémia professzoraként, világszerte oktató és koncertező szólistaként az egyesület meghatározó szakmai irányítója. Szűcs Máté, a Berlini Filharmonikusok szólóbrácsa pozícióját váltotta fel azért, hogy zenei tehetségeket és pályán lévő fiatal muzsikusokat segítsen. Fejérvári Zoltán, zongoraművész, kurzusok megtartásával és a programba történő fiatalok beválogatásának segítésével valamint mentorálással vesz részt a szakmai munkában. Baráti Kristóf Kossuth-díjas hegedűművész szakmai tanácsaival segíti az egyesület munkáját és részt vesz a mentoráltak képzésében, kiválasztásában.

Az egyesület 2019 év elején indította tehetségkutató programját, amelynek nem titkolt célja, hogy hazai környezetben lehetőséget teremtsen arra, hogy a támogatottak széles közönség előtt is bemutatkozzanak, erősítsék nemzeti identitásukat, hosszútávú szakmai mentorálást kapjanak és világszínvonalú fejlesztő és gazdagító programokon vegyenek részt legalább két éven keresztül.

A programban való részvétel lehetőségét évente elbírálja a szakmai bizottság és a mentoráltakkal együtt dönt a folytatásról. Ennek feltétele a kiírt meghallgatásokon való részvétel és az egyesület által szervezett programokon való aktív jelenlét és együttműködés egész évben.

EZ, ATEMPO.sk