Teltházas koncerttel nyitja az új évet Szarka Tamás

Teltház előtt lép színpadra január 7-én Budapesten a Művészetek Palotájában Szarka Tamás és zenekara. Az Újévi koncert sztárvendége Miklósa Erika operaénekes lesz.

A koncerten Szarka Tamás legismertebb szerzeményei (Tánc a hóban, Alhambra, Kézfogás) mellett, a Sósósó című szólóalbuma néhány opusa és a grandiózus 2018. augusztus 20-i budapesti tűzijáték dalai is hallhatók lesznek. Miklósa Erika Kossuth-, Liszt- és Prima Primissima-díjas koloratúrszoprán énekesnő mellett, a Hunyadi János Ének-Zenei, Nyelvi Általános Iskola kórusa Felszeghy-Tóth Annamária karnagy vezetésével, valamint az Óbudai Danubia Zeneakar Dénes-Worowski Marcell vezényletével is közreműködik.

 

 

Szarka Tamás Kossuth-díjas előadóművész, zeneszerző, költő 40 éve áll színpadon. Dalaira a már jól ismert, sajátos stílus jellemző irodalmi értékű szövegvilága mellett. Zenéje és versei hatnak az értelemre, az érzelmekre és az érzékekre. A zene mélyről jön és erőt ad. Zeneszerzői pályafutása szinte példa nélküli sikertörténet. Több mint 3000 koncertet adott a világ 28 országában, 4 nagykoncertet a Budapest Arénában és 2016-ban közös koncertet a világhírű Grammy-díjas gitárossal Al Di Meolaval.

 

 

Az elmúlt évtizedek alatt közel félezer dalt szerzett. A 2018. augusztus 20-i budapesti tűzijáték zenéjének és verseinek alkotója. A 30 perces, grandiózus mű szól Szent István királyunk intelmeiről, Magyarországról, annak születéséről, fennmaradásáról és a hozzá való mai viszonyunkról. Egész estés zenés színházi darabjait mind siker koronázta (A cigánytábor az égbe megy, Vérnász, Benyovszky, Dózsa, Mária). Az Éden földön című darabot 2015. szeptember 25-én mutatta be a Budapesti Nemzeti Színház és az eltelt időszakban húszezren tekintették meg. A művész Rudolf Péter felkérésére komponálta meg az Üvegtigris 2. filmzenéjét.

EZ, ATEMPO.sk