Énekel a Föld – a harmadik évaddal jön a Fölszállott a páva szlovák verziója

A Szlovák Köztévé (RTVS) 2017-ben népzenei és néptánc tehetségkutató versenyt indított Énekel a Föld (Zem spieva) címmel, ami akár a magyarországi Fölszállott a páva szlovák verziójának is megfelel. 2020 januárjában már a harmadik évadot követhetjük figyelemmel a képernyőkön.

Az első sorozatban a magyar folklórmozgalom és a szlovákiai magyarság hagyományos kultúrája is képviselve volt. Varga Dániel, a füleki Kis Rakonca szólistája, nagyidai Ilosvai Selymes Péter Néptáncegyüttes és a Buzitai Citerazenekar is sikeresen mutatkozott be a versenyben.

Vajon 2020-ban is feltűnnek felvidéki magyarok a versenyben? Hamarosan kiderül, hisz január 4-én, szombaton 20.30-tól jön az első rész az RTVS 1-es csatornáján.

 

NÉZD ÉLŐBE ONLINE

 

A válogatókat és stúdiós szerepléseket követhetjük figyelemmel a következő adásokban, majd a középdöntőbe és a döntőben is bemutatkoznak a legjobb táncosok, énekesek, hangszeresek.

A zsűri összetétele változott, egytől-egyig új szakemberek bírálják majd a produkciókat: Anna Derevjaníková, Peter Kocák, Stanislav Marišler, Miroslava Palanová és Milan Rendoš.

 

 

Zaťko Ervin, ATEMPO.sk
Fotó: Zem spieva