Meghalt Gesztesi Károly színész - Tornalján szerepelt utoljára (FOTÓ)

Meghalt Gesztesi Károly színész - Tornalján szerepelt utoljára (FOTÓ)

56 éves korában tragikus hirtelenséggel elhunyt Gesztesi Károly színész, színművész. A Blikk bulvárlap információi szerint a budapesti Ferdinánd hídnál vezette autóját, amikor vezetés közben rosszul lett, infarktust kapott.

Kocsijával félreállt, ám hiába jött gyorsan a segítség és próbálták 50 percen keresztül újraéleszteni, az orvosok nem jártak sikerrel.

A színész utoljára pénteken este a Tornaljai VMK színpadán szerepelt Páratlan páros című darabban Bugár Anna és Kiss Ramóna oldalán.

 

Gesztesi Károly
Fotó a január 3-i előadásról

 

Gesztesi Károly színész, szinkronszínész 1963. április 16-án született Budapesten. A Színház- és Filmművészeti Főiskola elvégzése után 1988-tól 1990-ig a Thália Színház társaságának tagja volt. Ezután Hollandiába utazott néhány hónapra. Az 1990-1991-es évadra a Miskolci Nemzeti Színházban szerepelt. 1992-1993-ban a József Attila Színház társulatának tagja volt. 1994-1998 között a Vígszínház társulatának volt a tagja. 1998 óta volt szabadfoglalkozású.

Gesztesi volt az egyik legismertebb magyar szinkronszínész. A Shrek című animációs filmsorozatban ő adta a főhős Ogre magyar hangját, de ő volt Sylvester Stallone, Forest Whitaker, Vin Diesel és Mike Myers hangja is.

Játszott a Jóban Rosszban sorozatban és sok-sok magyar mozifilmben is: Valami Amerika, Szabadság, szerelem, Csak szex és más semmi, Magyar vándor, Üvegtigris.

EZ, ATEMPO.sk / Blikk
Fotó: VMK Tornalja