Zenélni jó, de miért is?

A zenélés energiákat szabadít fel és erőt ad. Az Ipolybalogi Művészeti Alapiskola kihelyezett tagozatain sorozatban zajlottak az adventi koncertek december végén. Ipolybalogon, Ipolynyéken, Csábon, Lukanényében láthatta, hallhatta a közönség a zenélni tanuló növendékeket. Egyes tanárok a koncert keretén belül szintén teret kaptak, zenéltek, ez által példát adva a diákoknak, hiszen a sok gyakorlás és a kitartó munka idővel meghozza gyümölcsét.

 

Ipolybalogi Művészeti Alapiskola

 

A zenetanulás nem csak hangulatunknak és lelkünknek jó, de az agyra és más képességeink fejlődésére is pozitívan hat, segíti a logikai gondolkodás kialakulását is, de az egész személyiségünket is pozitívan befolyásolhatja.

Fejleszti a kreativitást, az önkifejezést, és erősíti a közösséghez való tartozás élményét.

A kommunikációs készségünk is fejlődik, mivel a zene az egyik legtermészetesebb módja érzéseink átadásának.

Az egész személyiségünket jobbá formálhatja a zenetanulás. Egy meg nem értett rosszcsont gyerkőc, aki ráérez a zenélés ízére, onnantól fogva érzéseit és a feszültséget a verekedés helyett inkább a zenében fogja kifejezni.

Zenét tanulni tehát mindenkinek érdemes különösen gyerekkorban, hiszen akármennyi indokot és észérvet felsorolhatunk, a lényeg tőmondatban összefoglalható: Zenélni jó!

Zaťko Veronika, ATEMPO.sk