Egy vérből valók vagyunk - az Ismerős Arcok 20 éves jubileumi koncertje a TV-ben

Ismerős Arcok

Az Ismerős Arcok zenekar 2019-ben ünnepelte fennállásának 20. évfordulóját. Ebből az alkalomból egy országos koncertturnéra indult a csapat “Egy vérből valók vagyunk – 20 év, 20 dalban, 20 helyszínen” mottóval.

Az előadásokon exkluzív környezetben csendültek fel az elmúlt 2 évtized legkedveltebb dalai, újragondolva akusztikus formában. A hagyományos koncertekhez képest hosszabb műsoridővel, más színpadképpel és egyedi megszólalással tették emlékezetessé az előadásokat.

2020. január 18-án, szombaton este 21.30-tól visszaidézhetjük a koncerteken töltött pillanatokat. Az M5 adásában az Új Színházban rögzített jubileumi akusztikus koncertet tekinthetjük meg.

Ajánljuk figyelmetekbe!

ITT NÉZD ONLINE

 

A nemzeti érzelmű zenekar 1999. október 23-án alakult meg az Udvari Bolondok és a $texas együttes tagjaiból. Első időkben rhythm and bluest játszottak, de egy erdélyi út következményeként változott meg a szövegviláguk és témaválasztásuk, mely nagyrészt a magyar emberek és a nemzet sorsával, a trianoni döntés igazságtalanságával foglalkozik.

Az igényes és letisztult zenei alapokra épülő, tartalmas és értékes szövegvilággal megszólaló dalaik, a jelenkor divatzenei irányzatának alternatívájaként a mindennapi életünk, a család és a hazaszeretet, a kultúránk, az értékeink tiszteletéről és megóvásáról, valamint a közösségben való létezés fontosságáról szólnak.

Zenéjükben a népi elemek, népdalfeldolgozások mellett előfordulnak hard rock, heavy metal stílusú alkotások, illetve Éberálom című lemezükön több szám is erősen jazz-es beütésű.

 

 

Rendszeres meghívottai rangos hazai kluboknak, fesztiváloknak. Évente 100-120 élő koncertet adnak, ezek között 3-4 jótékonysági céllal kerül megrendezésre. Gyakran zenélnek határon túli magyaroknak is Erdélyben, Felvidéken, vagy Délvidéken egyaránt.

„Kortalan” zenei stílusuknak köszönhetően különböző generációk kedvelt előadójává váltak a Kárpát-medencében, valamint a világ számos táján élő külhoni magyarság körében.

Legismertebb daluk, a Nélküled igazi himnusszá vált, mely rendszeresen elhangzik többek közt a dunaszerdahelyi DAC focicsapat hazai mérkőzései előtt is.

Zaťko Ervin, ATEMPO.sk