Phoenix RT a Mentoroházban – Puss Tamással beszélgetünk

A hétvégén folytatódik az X-Faktor, ahol ismét láthatjuk a Poenix RT-t. Most a mentorházában kell bizonyítaniuk. Ma és holnap este 20.30-tól láthatjuk őket az RTL Klubon.

Az elmúlt hétvégi történésekről beszélgettem a Puss Tamással (énekes, basszusgitáros):

 

Milyen volt a tábori hangulat?

Nagyon jól éreztük magunkat a táborban. Hat napot töltöttünk ott, rengeteg jófej emberrel ismerkedtünk meg, érdekes volt kicsit bepillantani a kulisszák mögé. Az első három nap elég kemény volt, harmadik nap felezték a 120 bejutott produkciót, aztán jött két lazább nap – legalábbis nekünk zenekaroknak – akkor volt időnk kicsit csobbanni is a hotel medencéjében. Végül az utolsó nap volt megint húzós, újra színpadra kellett állni és meggyőzni a mentorunkat arról, hogy van helyünk a mentorházban.

 

A Tankcsapda száma a ti választásotok volt?

A táborban az első dal, amit játszottunk a V-Moto Rock slágere az Angyallány volt- ezt feladatként kaptuk, át kellett dolgoznunk és a saját stílusunkban eljátszani. Úgy gondoljuk, hogy az összes eddigi X-Faktoros produkciónk közül ez sikerült a legjobban.

Ezt követően leadtunk egy listát azokról a dalokról, melyek a repertoárunkban szerepelnek, igaz kicsit nehéz dolgunk volt, mivel a bandával évek óta csak saját dalokat játszunk. Így jöttek a kedvenceink dalai – köztük szerepelt a Fiuk ölébe a lányok című Tankcsapda szám is – amit végül az utolsó nap el is játszottunk.

 

Milyen érzés volt, amikor a versenyben az utolsó zenekar szereplését követően a színpadon maradhattatok, és továbbjutottatok?

Nem gondoltuk, hogy sikerülni fog, nekünk a tábor volt a kitűzött cél, úgy gondoltuk ha addig eljutunk az már ad egy kis hátszelet a bandának. Nagyon sok jó zenekar volt, erős volt a mezőny, és nem csak a tábori felezés után. Szerintem a táborba jutott bandák kivétel nélkül nagyon jók voltak.

Természetesen örültünk-örülünk, hogy bejutottunk a mentorházba. Fantasztikus érzés a legjobb 6 banda között lenni, főleg így, hogy felvidéki zenekar még idáig nem jutott el az X-faktor eddigi évadaiban.

 

Kialakultak már barátságok zenekarral, zenekarokkal?

Mint már említettem, nagyon jó volt a hangulat a táborban és ez annak is köszönhető, hogy már az első nap barátságok alakultak ki. Mi már Balla Igorékkal, a Kobold zenekarral ismertük egymást, szóval velük az első pillanattól sokat partiztunk :-) A táborban nagyon jó barátság alakult ki a Rootsters zenekarral, ők egyébként jönnek is október 17-én az ekecsi Rocktóber fesztiválra koncertezni, továbbá a Rock-Inger, a Pálinka Republik, a Kottán Kívüliek, de ugyanúgy szólóénekesekkel is beszélgettünk. Vannak akikkel a mai napig tartom a kapcsolatot. Esténként, volt hogy éjjelenként sör mellett beszéltük meg a napot, mondták is a hotelben, hogy ennyi sör nem fogyott még egy évad alatt sem :-) – most sok volt a rock zenekar :-)

Köszönöm a beszélgetést és várjuk a hétvégi fejleményeket :-)

Zaťko Ervin, aTEMPO.sk