Európai turné, tripla Budapest Park és fesztiválkoncertek - a Tankcsapda idei kínálata

Február végén indul a Tankcsapda Európa Turnéja, melynek keretében Pozsonyban és Kassán is koncertet adnak. De Ausztriában, Svájcban, Hollandiában, Dániában, Németországban, Csehországban és az Egyesült Királyságban is színpadra lépnek.

Kassán a Southern Comfort kíséretében zenélnek március 13-án a Collosseum Clubban, a hónap végén, március 27-én pedig a pozsonyi Randal Club színpadán zúznak a Phoenix RT-vel.

 

Tankcsapda

 

Ahogy azt már korábban bejelentette a háromtagú együttes, tavalyi 30 éves jubileumi éve után idén Magyarországon nem turnéznak, de azért bőven lesz lehetőség látni, hallani őket.

 

{jamedia src="/

" type="video" mtype="youtube"}

 

Legyen mindig péntek! címmel három koncerten vonultatja fel eddigi életművét a Budapest Park közönségének. Május 1-jén, július 31-én és október 2-án három évtized dalaival várja az érdeklődőket a rockegyüttes. Az első koncerten a kezdeti évek dalait játsszák el, ekkor az 1989 és 1999 között megjelent dalokból válogatnak, így elhangzanak majd olyan klasszikusok is, mint A legjobb méreg, A Rock & Roll rugója vagy az Egyszerű dal. A második alkalommal a kétezres évek első évtizedét idézik meg, majd a 2010-es évek dalai csendülnek fel, hallható lesz a Rockmafia Debrecen című lemez és a Liliput Hollywood album is.

Ezen kívül még nyolc fesztiválon találkozhatunk a bandával. Ott lesznek az Alsóörsi Sörolimpián, az mezőtúri EastFesten, az Agárdi Popstrandon, az esztergomi Fesztiválszigeten, a debreceni Campus Fesztiválon, a siófoki Plázson, a zamárdi Strand Fesztiválon és persze a soproni VOLT Fesztiválon is.

 

{jamedia src="/

" type="video" mtype="youtube"}

 

A Tankcsapda története 1989 februárjában indult, első lemezeik (Baj van, Punk & Roll és A legjobb méreg) még kazettán jelentek meg. A zenekar, fiatal kora ellenére ekkoriban már együtt játszott a Motörheaddel, de a Sziget Fesztivál Nagyszínpadán is fellépett.

Zaťko Ervin, ATEMPO.sk