Elhunyt Gyenes Béla, számos zenekar szaxofonosa – levelet írt barátainak

Elhunyt Gyenes Béla, számos zenekar szaxofonosa – levelet írt barátainak

58 éves korában elhunyt Gyenes Béla, ismert és közkedvelt szaxofonos. Több mint 20 évig volt a Bon Bon tagja, de sok-sok más zenekarban is közreműködött. Hallhattuk többek közt az R-Go, az Unisex, a Kentaur, Pierrot, a PUF, a Rapülők, a Studió Dixiland, a Takács Tamás DBB, az Emberek, a Triász, a Ladánybene 27, Szekeres Adrienn koncertjein, lemezein.

Karrierjének csúcsa az volt, amikor a soul zene királyának, Barry White-nak a szaxofon szólistája lehetett két európai és egy amerikai turnéja során.

 

 

Halála előtt levelet írt a betegségéről, zenéről, amelyet több barátja is megosztott közösségi oldalán.

 

Kedveseim.

Elmentem, igaz nem önszántamból, de menni kellett. Hogy értsétek, röviden elmesélem a történetet.

2017. júliusban beteg lettem, jártam kezelésekre, sokszor hajat váltottam, de felvettük a harcot. Ha ezt olvassátok, az azt jelenti, hogy vesztettem. De sebaj.

Tartalmas, szép életem volt, köszönhetően szüleimnek, rokonaimnak, barátaimnak, zenész kollégáimnak, egyszóval: NEKTEK és a ZENÉNEK!!! A zene, ami fontos része volt életemnek, amin keresztül elmondtam örömöm, bánatom, amiben szívem-lelkem benne volt, és remélem a zenén keresztül sokáig fogtok emlékezni rám.

Petikém-Tomikám, nem tudok menni a 25. jubileumi koncertre, de érezzétek, hogy a lelkem kis darabja, ott lesz veletek, és mindig bármerre mentek. Drága zenész kollégáim, kollégák, mélységes megtiszteltetés, hogy Veletek zenélhettem, és sok boldog órát töltöttünk együtt. Köszönöm.

Ne szomorkodjatok, mert ott, ahová most tartok, nagyszerű zenészek, barátok várnak. Jó kis zenekart hozunk össze. Ott van a Kakas, ott a Robi, a nagy öreg, Barry White, Gesztesi, és még nagyon sokan, így nagy bulit csapunk.

Köszönöm, köszönöm, hogy vagytok nekem. (bocs Peti)

Ölellek benneteket. Béluska

Ui: Drága Ercsikémre nagyon vigyázzatok, Ő most nagyon elveszett és szomorú.

 

 

EZ, ATEMPO.sk